Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Κοινή Συνέντευξη Τύπου για τα δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2017

 

Κοινή Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη, του Δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη, της Αντιπροέδρου της ΕΣΗΕΑ, Α. Αγάτσα και εκπροσώπων αρμοδίων φορέων για τα δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης


Γ. Πατούλης: Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και δε θα επιτρέψουμε να γίνουν βορά πρόσκαιρων πολιτικών αποφάσεων

«Όλοι μαζί ενωμένοι και συντονισμένα θα εργαστούμε προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των δημοτικών μέσων ενημέρωσης.

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και δε θα επιτρέψουμε να γίνουν βορά πρόσκαιρων πολιτικών αποφάσεων». 

Στη σχετική επισήμανση προχώρησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη ΚΕΔΕ, με αφορμή το ζήτημα που προέκυψε στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό 9.84.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Άρια Αγάτσα, η Μελίνα Δασκαλάκη, Πρόεδρος του Αθήνα 9.84, ο Μιχάλης Κυριακίδης, Πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ, ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ, Π. Ζυγούρης και εκπρόσωποι εργαζομένων των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών.

Ο Γ. Πατούλης επισήμανε στη συνέχεια ότι είναι κρίσιμης σημασίας η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους προκειμένου ακολούθως να προσδιοριστούν οι επόμενες κινήσεις της ΚΕΔΕ.Θα είμαστε σε εγρήγορση και σε συνεργασία με το δήμο Αθηναίων και όλων των δήμων που έχουν δημοτικά ΜΜΕ, την Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ και την ΕΣΗΕΑ, διαμορφώνουμε ένα αρραγές μέτωπο για την προστασία των εργαζομένων και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των δημοτικών ΜΜΕ.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, χαιρέτισε την άμεση ανταπόκριση της ΚΕΔΕ και υπογράμμισε την ανάγκη θεσμοθέτησης ενός ξεκάθαρου νομικού πλαισίου που θα διέπει τη λειτουργία των δημοτικών ΜΜΕ. Σε αντίθετη περίπτωση επισήμανε τον κίνδυνο κατάσχεσης των λογαριασμών και αδυναμίας λειτουργίας του σταθμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ : ΕΔΩ

Ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ, Π. Ζυγούρης αφού προσδιόρισε το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης υπογράμμισε ότι λόγω του κοινωφελούς τους χαρακτήρα δεν υπόκεινται στην υποχρέωση καταβολής τέλους χαρτοσήμου. 

Στη συνέχεια τόνισε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία που θα λύνει το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί.

Η Πρόεδρος του Αθήνα 9.84, Μ. Δασκαλάκη υπογράμμισε ότι ο σταθμός δεν είχε ποτέ φορολογικές εκκρεμότητες και ότι μέχρι σήμερα, όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε υπάρξει καμία όχληση ή ένδειξη ότι η επιχείρηση όφειλε να καταβάλει το συγκεκριμένο τέλος.

Ο Μιχάλης Κυριακίδης, Πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ, τόνισε ότι εξαιτίας του θολού τοπίου που επικρατεί στη νομοθεσία κινδυνεύει η λειτουργία όλων των δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης.

Τη δέσμευση της ΕΣΗΕΑ ότι δεν θα επιτρέψει να πληγούν τα δικαιώματα, όλων όσων, εργάζονται στο σταθμό, μετέφερε η αντιπρόεδρος της Ένωσης, Άρια Αγάτσα.kedke.gr

22 Δεκεμβρίου 2017

Ακολουθήστε μας

 


Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας