Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Τα αδεσποτάκια κι ο πολιτισμός μας

Κατηγορία: ΣΑΤΙΡΑ - ΚΡΙΤΙΚΗ Δημοσιεύτηκε στις 03 Σεπτεμβρίου 2017



Πολιτισμός πολιτισμός πολιτισμός. 

 

Πολλά περικλειονται πισω απο το τι ειναι πολιτισμος. 

Η υπαρξη αδεσποτων σε μια πολη η σε μια χωρα γενικα οπωσδηποτε δεν ειναι στοιχειο πολιτισμου, αλλα αυτο βαραινει το ανθρωπινο ειδος, κατοικους και αρμοδιους φορεις, και οχι τα δυσμοιρα ζωα που ειναι εμψυχα συναισθηματικα πλασματα με δικαιωμα επιβιωσης στον πλανητη, που απλα αναφερονται μετα ως προβλημα που πρεπει να λυθει. 
Αυτο που επιθυμουν βασικα αυτοι που δεν διακατεχονται απο φιλοζωικα συναισθηματα ειναι απλα να μην βλεπουν αδεσποτα αδιαφορωντας επι της ουσιας για την τυχη τους. 


Να μαζευτουν ολα να μπουν σε κυνοκομεια οπου θα αργοπεθαινουν λογω μη υπαρξης των απαιτουμενων προδιαγραφων η να μαζευονται παλι και να εγκαταλειπονται σε βουνα και ερημες περιοχες με το ιδιο αποτελεσμα. Οσα και να μαζευτουν ομως παλι θα δημιουργουνται αδεσποτα λογω εγκαταλειψης η γεννων. Και επειδη δεν θα χωρουν πλεον οι σχετικοι δημοτικοι χωροι θα θανατωνονται,οπως ηταν ο μπογιας, η ακομη μπορει να ανατεθει ο αφανισμος τους στη δημοσια δυναμη δλδ στην Αστυνομια. Και αυτο θα αποτελει πολιτισμο και θα περηφανευομαστε οτι δεν εχουμε αδεσποτα οπως εγινε στην Κυπρο. 


Για να γινει αυτο λοιπον πολιτισμενα απαιτουνται πολλα χρονια και κυριως συνεργασια πολλων φορεων,πολιτειας και εθελοντων. Αν μπει απο το νηπιαγωγειο μεχρι την τελευταια ταξη λυκειου σχετικη αγωγη περι φιλοζωιας τοτε εχουμε καποια ελπιδα μετα απο 20 χρονια .

Μεχρι τοτε θα μπορουσαν οι δημοι, καποιοι το εχουν κανει, να βαλουν 0.50 λεπτα τελος στο νερο για τα αδεσποτα, δεν νομιζω για 1ε τον χρονο να ενοχλειτο κανεις, θα μπορουσαν σε συνεργασια με τους εθελοντες να σκαναρονται ολα τα σκυλια ιδιοκτησιας για υπαρξη ταυτοτητας και τα σχετικα προστιμα να βεβαιωνονται απ ευθειας στην εφορια,η στειρωση ειναι βασικοτατο θεμα,ταιστρες ποτιστρες σε διαφορα σημεια ωστε να βρισκουν τροφη και νερο και ακομη συντονισμενες προσπαθειες για υιοθεσιες και αλλες πολλες δρασεις που ειναι στοιχεια πολιτισμου. 

Το να βαζεις το προβλημα κατω απο το χαλακι αυτο σιγουρα δεν ειναι πολιτισμος οπως δεν ειναι και ο μαλακας που περναει με το μηχανακι με την τρυπια εξατμιση και πεταγεσαι επανω η ο αλλος με τα ηχεια ντουλαπια που σου εχεται να τον πυροβολησεις οπως ειναι τα απειρα τραπεζοκαθισματα που καταλαμβανουν πλατειες πεζοδρομια διαβασεις κλπ, οπως ειναι οι αυτοσχεδιοι σκουπιδοτοποι που δημιουργουν πολιτισμενοι συμπολιτες ,οπως ειναι η υπαρξη των αρκουδορομα που αποτελουν πλεον μεγαλη πληγη αλλα περαν οτι ψηφιζουν αποτελου και ιδιαιτερη ευπαθη φυλη με ξεχωριστα πολιτιστικα χαρακτηριστικα, γελαει ο κοσμος,οπως ειναι το σκοταδι που επικρατει σε πολλα σημεια της πολης οπως ειναι τα 200 που παει ο αλλος στην Κατακωλου η στην Ε.Ο. αδιφορωντας για τους αλλους και πολλα αλλα στοιχεια πολιτισμου που μας διακατεχουν.Απο εκει και περα ολα ειναι υποκρισια αν αδιαφορουμε για ολα τα παρα πανω και επικεντρωνομαστε μονο στα αδεσποτα.Και φυσικα ο ανθρωπος ειναι πανω απο τα σκυλια αλλα δεν κολλαει πουθενα αυτο παρα μονο σαν λιωμενη καραμελιτσα. 


Ο ανθρωπος λοιπον σαν ανωτερο και ελλογο ον θα επρεπε να επιδεικνυει υπευθυνοτητα κοινωνικοτητα αλληλεγγυη και ανθρωπισμο τοσο για συνανθρωπους οσο και για τις αδεσποτες ψυχουλες γιατι τελικα αυτος ο ιδιος ειναι το προβλημα και οχι τα τετραποδα.Σιγουρα κινδυνευω απειρως περισσοτερο οδηγωντας στην Κατακωλου απο οσο αν περασω αναμεσα απο καποια αδεσποτα. Ακουει κανεις? Μπα δεν νομιζω. 

Χαιρεται.
Σ.Μ.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας