Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Διαστημικά παλιοσίδερα πέφτουν σε Ισπανία και Σρι Λάνκα

Κατηγορία: ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ Δημοσιεύτηκε στις 14 Νοεμβρίου 2015

Δεξαμενές καυσίμων από πύραυλο; Κομμάτια χαλασμένου δορυφόρου; Κανείς δεν γνωρίζει τι είναι τα τρία μυστηριώδη αντικείμενα που έπεσαν από τον ουρανό τις τελευταίες ημέρες στην Ισπανία. Κανείς δεν ξέρει εξάλλου τι ακριβώς ήταν αυτό που διαλύθηκε στην ατμόσφαιρα την Παρασκευή νότια της Σρι Λάνκα.


Το πρώτο διαστημικό σκουπίδι που βρέθηκε στην Ισπανία την περασμένη εβδομάδα ήταν μια περίεργη μεταλλική σφαίρα στην περιοχή της Μουρθία, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Ένα παρόμοιο αντικείμενο εντοπίστηκε το Σαββατοκύριακο στο Καλασπάρα, περίπου 30 χιλιόμετρα από το πρώτο αντικείμενο, ενώ την Τρίτη ένας αγρότης ειδοποίησε την αστυνομία όταν βρήκε στο χωράφι του ένα μακρόστενο μεταλλικό εξάρτημα.

Και στις τρεις περιπτώσεις κλήθηκε η αντιτρομοκρατική, η οποία δεν εντόπισε εκρηκτικά, ραδιενέργεια ή άλλες απειλές.

Οι Αρχές εκτιμούν τώρα ότι τα διαστημικά σκουπίδια μπορεί να ήταν περισσότερα: «Νωρίς το πρωί την ημέρα που βρέθηκε το πρώτο αντικείμενο, μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν έξι με επτά πύρινες σφαίρες να πέφτουν από τον ουρανό» δήλωσε εκπρόσωπος του δημαρχείου στο Καλασπάρα.

Οι δύο μεταλλικές σφαίρες «μπορεί να είναι βοηθητικές δεξαμενές καυσίμων που προέρχονται από πύραυλο» δήλωσε πηγή της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στο νότιο άκρο της Σρι Λάνκα στον Ινδικό, επιστήμονες προσπάθησαν να βιντεοσκοπήσουν από το έδαφος και από ένα μισθωμένο αεροπλάνο την πτώση ενός μεγάλου διαστημικού σκουπιδιού το πρωί της Παρασκευής.

Το εισερχόμενο αντικείμενο είχε εντοπιστεί με τηλεσκόπια τον Οκτώβριο και είχε διάμετρο ένα με δύο μέτρα. Περιφερόταν γύρω από τη Γη και τη Σελήνη τουλάχιστον από το 2009, και πιθανότατα είναι ένας ηλιακός συλλέκτης από πρόσφατη αποστολή στη Σελήνη.

Οι επιστήμονες ήλπιζαν ότι θα κατάφερναν για πρώτη φορά να καταγράψουν την πτώση διαστημικού σκουπιδιού στην ατμόσφαιρα -η συννεφιά όμως τους χάλασε τα σχέδια.

Το πιθανότερο είναι ότι το αντικείμενο κάηκε και διαλύθηκε εντελώς πριν φτάσει στην επιφάνεια του ωκεανού.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας