Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Eva Benso Δυσλεξία

Κατηγορία: ΒΙΒΛΙΟ Δημοσιεύτηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2017



Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema το εξαιρετικό βιβλίο της Eva Benso Δυσλεξία.



   Η δυσλεξία ακόμα αντιμετωπίζεται, πάρα πολλές φορές, σαν μια σοβαρή κοινωνική και γνωστική αναπηρία. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα και δημιουργήθηκε η ανάγκη ενός εγχειριδίου που να εξηγεί πώς να αναγνωρίσουμε τα σημάδια, με ποια εργαλεία να επέμβουμε, σε κλινικό και σχολικό περιβάλλον, και ποια είναι η σωστή ερμηνεία που πρέπει να δώσουμε σε ένα περιστατικό που συχνά υπερεκτιμάται ή υποεκτιμάται.

   Το παρόν βιβλίο προτίθεται να καταρρίψει ετικέτες και κοινοτοπίες, προσφέροντας μια δομημένη και σαφή ανάλυση του προβλήματος και εξηγώντας τη λειτουργία της ανάγνωσης στις υποδεέστερες διαδικασίες: της γλώσσας, της οπτικής αντίληψης και της προσοχής (και την αλληλεπίδρασή τους). Κι αυτό, γιατί δεν υπάρχει δυσλεξικός που να είναι ίδιος με έναν άλλο. Η λέξη-κλειδί της μεθόδου που προτείνεται είναι «εκγύμναση», ένα πλήρες και ειδικό «γυμναστήριο» για τη νόηση.

   Το μέρος που είναι αφιερωμένο στις παιγνιώδεις-ψυχαγωγικές ασκήσεις μάς δίνει τη δυνατότητα να εκγυμνάσουμε το παιδί διασκεδάζοντάς το και κινώντας του το ενδιαφέρον για την ανάγνωση με εικόνες, παραμύθια ή χειρωνακτικές δραστηριότητες, που με τη σειρά τους αποτελούν βήματα για μια προπαρασκευαστική πορεία.

Η Eva Benso (1980), απόφοιτος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Τορίνου και της δημιουργικής γραφιστικής, είναι ειδικευμένη επιστήμων στη γνωστική απόκτηση δεξιοτήτων σε άτομα με ΕΔΜ (Ειδικές Διαταραχές της Μάθησης).
Μετάφραση: Βαγγέλης Κατσιφός
Σελ.: 194, τιμή: 12 € (με τον ΦΠΑ)
ISBN: 978-960-6893-34-6

ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA: Μαρασλή 3, 106 76 Αθήνα,
τηλ.: 210- 7258350, fax: 210- 7222072,
e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. www.gemapublications.gr

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας