Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Εκδηλώσεις του Συριζα στη Δυτική Αθήνα: Ανοικτή πολιτική εκδήλωση στο Ίλιον και εκδήλωση-υποδοχή νέων μελών στην Αγία Βαρβάρα

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 02 Δεκεμβρίου 2019


 

  • Ανοικτή πολιτική εκδήλωση στο ΊλιονΤην Δευτέρα 27/9/2019, στο Δημαρχείου Ιλίου, πραγματοποιήθηκε μια πολύ πετυχημένη ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με ομιλητές τον βουλευτή Β2' Δυτικού Τομέα Αθηνών Γιάννη Δραγασάκη και τον Νίκο Μπίστη.

Στην εκδήλωση έγινε ένας απολογισμός της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με έμφαση στους στόχους που είχαν τεθεί και στην επίτευξη αυτών. Σχολιάστηκε εκτενώς το ότι σήμερα έχουμε μια κυβέρνηση συντηρητικής συμμαχίας όπου η ΝΔ και οι σύμμαχοι της επιδιώκουν να ελέγξουν το κράτος και να δημιουργήσουν τέτοιες συνθήκες που να μην μπορέσει η Αριστερά ξανά να κυβερνήσει. 

Η υφιστάμενη κατάσταση σημειώθηκε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί προοδευτικά από έναν μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό συνασπισμό. Άλλωστε τονίστηκε ότι στο Ίλιον το εκλογικό ποσοστό ήταν αρκετά υψηλότερο από το 32% κοντά στο 40% αποδεικνύοντας ότι το κάλεσμα αυτό αφορά σημαντικότατο μερίδιο της τοπικής κοινωνίας.

Η ταχύτατη διάψευση των υποσχέσεων της ΝΔ στους τομείς των άμεσων επενδύσεων, της αξιοκρατίας, των φορολογικών ελαφρύνσεων για τη «μεσαία τάξη» υπενθυμίζει στην κοινωνία τον τρόπο διακυβέρνησης της Δεξιάς. 

Οι ομιλητές καλέσανε τους πολίτες να συμβάλουν στην οικοδόμηση μιας παράταξης προοδευτικών δυνάμεων η οποία έχει μαζί την πλειοψηφία της κοινωνίας ανεξάρτητα από το ότι τώρα δεν εκφράζεται κοινοβουλευτικά.

 Στην συνέχεια  παρευρισκόμενοι έθεσαν ερωτήσεις και τοποθετήθηκαν για μια σειρά από ζητήματα. Την εκδήλωση άνοιξε με ένα σύντομο χαιρετισμό ο συντονιστής της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου και υποψήφιος βουλευτής Β2' Δυτικού Τομέα Αθηνών Χρήστος Μπατσής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Β2' Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής Ρένα Δούρου, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και υποψήφιος βουλευτής Β2' Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ  Πάνος Ρήγας, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και υποψήφιος βουλευτής Β2' Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τόσκας και ο πρώην βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας.

  • Εκδήλωση-υποδοχή νέων μελών στην Αγία Βαρβάρα 

 Το Σάββατο 30/11/2019, στο Κινηματοθέατρο Γιάννης Ρίτσος στην Αγία Βαρβάρα διεξήχθη από την ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Αγίας  Βαρβάρας μια άκρως ενδιαφέρουσα ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση για την υποδοχή νέων μελών με βασικό ομιλητή τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη.

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε την ανάγκη μεταξύ άλλων να υπάρξει πέραν της ποσοτικής ενίσχυσης του κόμματος και βάθεμα της σύνδεσης του με την κοινωνία σε κάθε χώρο, εκεί που ζει και εργάζεται ο κάθε άνθρωπος.

Τόνισε τη σημασία διαμόρφωσης ενός πρότυπου Αριστερής συμπεριφοράς που θα μιλάει με τη στάση ζωής, ένα πρότυπο ανιδιοτέλειας και προσφοράς. Παρουσίασε επίσης με συγκεκριμένα παραδείγματα πως η σημερινή κυβέρνηση γκρεμίζει θετικά μέτρα που είχαν ληφθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ότι είναι  ανάγκη απέναντι στο πλαίσιο της παραπληροφόρησης που ενορχηστρώνουν πλήθος από ΜΜΕ να γίνει το κάθε μέλος φορέας της σωστής πληροφόρησης.

Την συζήτηση άνοιξε με ένα σύντομο χαιρετισμό η συντονιστής της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας Τασούλα Πετράκου ενώ παρεμβάσεις έγιναν από τον βουλευτή Β2' Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Παπαχριστόπουλο και τους πρώην Δημάρχους Αγίας Βαρβάρας Γιώργο Καπλάνη και Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Β2' Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας και ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β2' Δυτικού Τομέα Αθηνών Νίκος Τόσκας, 

ΣΥΡΙΖΑ Δ.Α

Ακολουθήστε μας