Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Χαρά Καφαντάρη: Το Νοσοκομείο της Αγίας Βαρβάρας, το ιστορικό «Λοιμωδών», ξαναζεί…

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 03 Απριλίου 2020

 


Δελτίο Τύπου της Χαράς Καφαντάρη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δυτικού Τομέα Αθήνας, Αντιπρόεδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και Αν. Τομεάρχη Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα «Το Νοσοκομείο της Αγίας Βαρβάρας, το ιστορικό «Λοιμωδών», ξαναζεί…».

Το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα», το ιστορικό «Λοιμωδών», μπήκε πάλι σε λειτουργία. Παρέχει τις υγειονομικές υπηρεσίες του στα θύματα του Covid 19.

Έπρεπε να ζήσουμε τη μεγάλη αυτή υγειονομική κρίση με απρόβλεπτες, προς το παρόν, συνέπειες, για να αναγνωρίσει η Κυβέρνηση της ΝΔ, την αναγκαιότητα λειτουργίας του νοσοκομείου, για την ευρύτερη περιοχή της πολύπαθης Δυτικής Αθήνας.


Δεν χρειάζονται όμως θριαμβολογίες, διότι ο κόσμος της Δυτικής Αθήνας θυμάται. Δεν ξεχνάτην εικόνα του Νοσοκομείου το 2013, που ανάλγητα η μνημονιακή Κυβέρνηση του κ. Σαμαρά και ο τότε Υπουργός Υγείας, κ. Γεωργιάδης, έκλειναν νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων και την Αγ. Βαρβάρα, μέσα σε μια νύχτα.

Οι αγώνες,όμως, των εργαζομένων της εν λόγω μονάδας, των κατοίκων της περιοχής, μεγάλης μερίδας της τοπικής αυτοδιοίκησης ,οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, κράτησαν το θέμα της λειτουργίας του νοσοκομείου διαρκώς στην επικαιρότητα.


Επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το 2015, παρά τα σφικτά δημοσιονομικά δεδομένα, στο χώρο του νοσοκομείου μεταφέρθηκαν το ΠΕΔΥ-ΜΥ Νίκαιας, λειτούργησαν εξωτερικά ιατρεία, οδοντιατρικό τμήμα, φυσιοθεραπευτήριο, μικροβιολογικό εργαστήριο, ενώ δεν έλειπαν υλικά και αντιδραστήρια.

Επιπλέον, με το νόμο 4495/17 δόθηκε η δυνατότητα τακτοποίησης αυθαιρέτων και πολεοδομικών παραβάσεων, έχοντας εξασφαλισμένα κονδύλια για σχετικές επισκευές.


Το Νοσοκομείο λειτουργεί σήμερα στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας, όμως οι φορείς της ευρύτερης περιοχής, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας θα συνεχίσουν τον αγώνα για ουσιαστική αναβάθμιση της νοσοκομειακής μονάδας, διασφαλίζοντας τον υφιστάμενο και δημόσιο χαρακτήρα της, συμβάλλοντας στη δευτεροβάθμια βαθμίδα Υγείας.

Ακολουθήστε μας