Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Xρηματοδότηση της σίτισης πολιτών στην Αττική μέσω των δήμων - Τηλεδιάσκεψη Γιάννη Γκίκα με τον Γ. Πατούλη και τον Τ. Θεοδωρικάκο

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 03 Απριλίου 2020


Στην τηλεδιάσκεψη των Δήμων με την Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Εσωτερικών, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη για συνεργασία με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, συμμετείχε ο δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας, με θέμα συζήτησης τη χρηματοδότηση της σίτισης πολιτών στην Αττική μέσω των δήμων.

Ειδικότερα, τα γεύματα θα διανέμονται καθημερινά με ευθύνη της Περιφέρειας και ο κάθε δήμος σε συνεργασία με τις ενορίες και ειδικά εκπαιδευμένες ομάδες εθελοντών θα αναλαμβάνει τη διανομή τους.


Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας αναφέρθηκε στις κινήσεις του δήμου Αιγάλεω, όπως π.χ. την προσαρμογή των μαγειρείων των παιδικών σταθμών στο Αιγάλεω που απέφερε 200 μερίδες φαγητό καθημερινά για τους δημότες και τη καμπάνια διαρκούς ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και στις κινήσεις ελάφρυνσης που πρέπει να δρομολογηθούν για την ελάφρυνση των πολιτών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον κορωνοϊό.

Ο Γιάννης Γκίκας ευχαρίστησε τον Γιώργο Πατούλη και τον Τάκη Θεοδωρικάκο για τη στήριξη που παρέχεται στους δήμους για πρώτη φορά σε περίοδο της κρίσης.


Παράλληλα με την εξασφάλιση σίτισης για τους πολίτες, στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης βρέθηκαν η προμήθεια υγειονομικού υλικού, η επιχορήγηση των δήμων, η λειτουργία των λαϊκών αγορών και τα ανταποδοτικά τέλη.

Στο τέλος της συνάντησης, συμφωνήθηκε να καθιερωθεί η οργάνωση τηλεδιάσκεψης του Περιφερειαρχή Αττικής με τους Δημάρχους ανά δεκαήμερο στους δήμους της Αττικής.

Ακολουθήστε μας