Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Συνάντηση των Δημάρχων Πετρούπολης, Ιλίου & Αγίων Αναργύρων-Καματερού, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών για τη γραμμή Γ2 του ΜΕΤΡΟ

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 24 Οκτωβρίου 2020

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Δημάρχων Πετρούπολης, Στέφανου Γαβριήλ Βλάχου, Ιλίου, Νίκου Ζενέτου και Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Σταύρου Τσίρμπα, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, Γιώργο Καραγιάννη.

Κύριο θέμα της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα, αποτέλεσε η επέκταση της γραμμής Γ2 του ΜΕΤΡΟ (Ανθούπολη – Ελληνικό). Ο κ. Καραγιάννης διαβεβαίωσε ότι το συγκεκριμένο έργο έχει ένα καλό επίπεδο ωριμότητας σε επίπεδο μελετών, ενώ από την πλευρά του υπήρξε σαφής δέσμευση σε θετική κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, η Αττικό Μετρό έχει ολοκληρώσει τις τοπογραφικές έρευνες στην περιοχή, ενώ ο Γεωτεχνικός Σχεδιασμός που είχε παγώσει από το 2015 βρίσκεται σε ισχύ. Επίσης έχει ολοκληρωθεί και η προκαταρκτική μελέτη χάραξης του έργου και χωροθέτησης των κατασκευών (σταθμών και φρεάτων).

Την ερχόμενη Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, οι τρεις Δήμαρχοι πρόκειται επίσης να συναντηθούν με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΑ για το πολύ σημαντικό ζήτημα της αύξησης της συχνότητας των δρομολογίων.
Είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνουν τροποποιήσεις σε όλες τις λεωφορειακές γραμμές όσον αφορά τις ώρες αναχώρησης και προσέλευσης των λεωφορείων, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις των δρομολογίων και να μην παρουσιάζονται φαινόμενα συνωστισμού, παραβίασης των μέτρων προστασίας και ταλαιπωρίας των πολιτών που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ακολουθήστε μας