Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb

Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουλίου 2019

 


Με αφορμή την προαναγγελία του πρωθυπουργού για ρύθμιση που θα αφορά στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb, η Πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (Ν.Ε.Ο) Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Με έκπληξη και ανησυχία ακούσαμε την κυβέρνηση να προαναγγέλλει νομοθετική ρύθμιση που θα βάζει ‘‘τάξη’’ στην αγορά των βραχυχρόνιων αστικών μισθώσεων, με άλλοθι ότι πολλοί από τους ιδιοκτήτες δεν είχαν εντάξει τα ακίνητα που διαθέτουν προς εκμίσθωση στο αντίστοιχο μητρώο.


Οι βραχυπρόθεσμες αστικές μισθώσεις ανταποκρίνονται στις σημερινές τουριστικές ανάγκες της Αθήνας, διότι συμβάλλουν στην αύξηση των ολιγοήμερων επισκέψεων, με συνέπεια να διευρύνεται η τουριστική περίοδος και κατά τους χειμερινούς μήνες, ενώ ταυτόχρονα καλύπτουν τις ανάγκες όσων θέλουν να επισκεφτούν την Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους.


Παράλληλα, συμβάλλουν καταλυτικά στην άνθιση της κτηματαγοράς, η οποία υπέστη μεγάλο πλήγμα από την οικονομική κρίση. Δίνει ανάσα στους ιδιοκτήτες, οι οποίοι σήμερα σηκώνουν τεράστιο φορολογικό βάρος λόγω του ΕΝΦΙΑ και της υψηλής φορολογίας εισοδήματος, δεδομένου ότι δεν υποχρεούνται σε τριετείς μισθώσεις με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται για ανεξόφλητες οφειλές των ενοικιαστών ή καταστροφές στα ίδια τα ακίνητα που εκμισθώνονται.


Σε κάθε περίπτωση οι βραχυχρόνιες αστικές μισθώσεις έχουν ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες τόσο των επισκεπτών, όσο και των ιδιοκτητών, διασφαλίζοντας, παράλληλα, μέσω μιας εφαρμογής, την είσπραξη από την πλευρά της Πολιτείας του φόρου επί των εσόδων των μισθώσεων αυτών.

Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου

Ακολουθήστε μας