Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΜέΡΑ 25 Γ.Βαρουφάκη με εκπροσώπους στο Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης του ΟΑΕΔ

Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ Δημοσιεύτηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2019


Συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 20-12-2019 στα γραφεία του ΜέΡΑ25 στη Βουλή του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη με εκπροσώπους των εργαζομένων στο Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης του Ο.Α.Ε.Δ. παρουσία της Βουλευτή του ΜέΡΑ25 Α' Ανατολικής Αττικής Μαρίας Απατζίδη και του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το μεγάλο ζήτημα που έχει ανακύψει για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων ηλικίας 22-29 ετών σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς με το πάγωμα του προγράμματος που προωθείτε από την Κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εργασίας κ.Βρούτση.  


Η Κυβέρνηση που από την μία διακηρύττει δήθεν πολιτικές για την ανάσχεση του brain drain, ετοιμάζεται να οδηγήσει στην ανεργία και την μετανάστευση περίπου 5.500 νέους. Μάλιστα δεν λαμβάνεται καν υπόψη ότι το πρόγραμμα κατάρτισης θα πρέπει να ολοκληρωθεί για να μην πάει χαμένη η "επένδυση" του ελληνικού δημοσίου στην κατάρτιση αυτών των ανθρώπων. Φυσικά όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για μια Κυβέρνηση που αντιμετωπίζει τις κοινωνικές ανάγκες με καταστολή, το δημόσιο συμφέρον με απαξίωση και τα παραγγέλματα της ολιγαρχίας και της τρόικας μόνο με πλήρη υπακοή.

Εμείς στηρίζουμε τους νέους αυτούς ανθρώπους στον αγώνα τους για ζωή και εργασία αξιοπρεπή. Και όπως επιθυμούμε το brain gain έτσι δεν θέλουμε να συνεχίσει άλλο αυτή η "αιμορραγία" νέων επιστημόνων μας στο εξωτερικό λόγω των μνημονιακών πολιτικών των τελευταίων 10 ετών. 


Τα παιδιά αυτά καλύπτουν καλύπτουν σοβαρά κενά και επιτακτικές ανάγκες του ελληνικού δημοσίου (αν και ούτε αυτό θα έπρεπε να κάνουν κανονικά σε ένα πρόγραμμα κατάρτισης) και η Κυβέρνηση έχει ηθική υποχρέωση να μην τα αφήσει να ακολουθήσουν τον δρόμο της ξενιτιάς. Ακόμα κι αν δεν το κάνει από κοινωνική ευαισθησία -την οποία μας έχει διαβεβαίωση πολλάκις ότι δεν διαθέτει- και χάριν αυτών των νέων εργαζομένων, ας το κάνει τουλάχιστον σεβόμενοι το δημόσιο συμφέρον και τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων που έχει ήδη δαπανήσει -ορθώς- το ελληνικό δημόσιο επενδύοντας πάνω στην κατάρτιση αυτών των παιδιών.

Ακολουθήστε μας