Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟΝ ΥΦ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Για την επανεκκίνηση και τα μέτρα προστασίας στο χώρο του Αθλητισμού

Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαΐου 2020


    Επιστολή απέστειλε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στον υφ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη για την επανεκκίνηση και τα μέτρα προστασίας στο χώρο του Αθλητισμού. Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται: 

«Εδώ και καιρό, ακούγοντας τους ανθρώπους του Αθλητισμού, προειδοποιούσαμε με Ερωτήσεις και παρεμβάσεις στην κυβέρνηση για την επόμενη μέρα, για τα μέτρα στήριξης του Αθλητισμού. Πρόσφατα με Επίκαιρη Ερώτηση διαμηνύσαμε στον αρμόδιο υφυπουργό ότι προέχουν τα πρώτα μέτρα προστασίας και ασφάλειας σχετικά με τη σταδιακή επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων. Και αυτό γιατί οι ανακοινώσεις του υπουργείου δεν καθησυχάζουν. Αντίθετα, αποτελούν γενικόλογες οδηγίες "προς ναυτιλλομένους", χωρίς ουσιαστικό σχέδιο στήριξης αθλητικών σωματείων και ομοσπονδιών.


Πέρα από τα μέτρα προστασίας και υγιεινής, για τα οποία δεν διαφωνεί κάποιος, η κυβέρνηση συστηματικά κωφεύει στην κραυγή αγωνίας και στις προτάσεις που έχουν καταθέσει οι φορείς του Αθλητισμού για την επόμενη μέρα. Είναι δεκάδες οι επιστολές που μας έχουν έρθει αυτές τις μέρες από σωματεία, αθλητές και προπονητές που αγωνιούν. Αθλητές, προπονητές, βοηθητικό προσωπικό, που αγωνίζονται και εργάζονται σε μικρές κατηγορίες, που δεν είναι ούτε ΠΑΕ ούτε ΚΑΕ, αλλά λειτουργούν ως τέτοιες, είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Τα σωματεία κινδυνεύουν με λουκέτο σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής ασφυξίας, που καθιστά αδύνατη τη βιωσιμότητά τους για το υπόλοιπο της χρονιάς. Δεν μπορούν να συντηρήσουν ούτε γραφεία ούτε να ικανοποιήσουν λειτουργικές τους ανάγκες. Πρέπει εδώ και τώρα να δοθεί απάντηση:

- Τι θα γίνει με την επαρκή και δωρεάν από το κράτος χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας, διαγνωστικών τεστ σε όλα τα αθλητικά κέντρα, επίσημα πανελλήνια πρωταθλήματα, διαιτητές, προσωπικό αγώνων, σε αθλητές και προπονητές;

- Τι θα γίνει με την έκτακτη χρηματοδότηση, αφού τα αναγκαία υγειονομικά πρωτόκολλα, που συντάχθηκαν για μια έκτακτη -όπως λέτε- κατάσταση, έχουν κόστος; Ποιος θα πληρώσει; Η πρόσφατη υπαναχώρηση του υπουργείου μετά τις αντιδράσεις για τα πιστοποιητικά ελέγχου δείχνει το πρόβλημα.

Δεν μπορεί να κρυβόμαστε πίσω από το ψηφιοποιημένο Μητρώο. Και οι ομοσπονδίες και οι δήμοι που έχουν τις εγκαταστάσεις, γνωρίζουν την αθλητική δραστηριότητα και το μέγεθός της καθημερινά.

Θεωρούμε ότι υπάρχει ανάγκη εδώ και τώρα:

- Να γίνει άμεσα πρόσληψη προσωπικού, με αλλαγή του θεσμικού καθεστώτος για καθαριότητα κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας των αθλητικών υποδομών.

- Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής στις εγκαταστάσεις, με το αναγκαίο υγειονομικό υλικό που θα παρέχεται δωρεάν στους αθλούμενους (μάσκες, γάντια, αλκοολούχα απολυμαντικά διαλύματα).

- Να προσληφθεί άμεσα προσωπικό καθαριότητας και φύλαξης που θα καλύπτει τις σημερινές έκτακτες ανάγκες.

- Οικονομική ενίσχυση των σωματείων από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και πάγωμα - ρύθμιση των οφειλών τους για το 2020. Όλα τα σωματεία που είναι ενεργά και συμμετείχαν στις δραστηριότητες των αντίστοιχων ομοσπονδιών, απασχολώντας εργαζόμενους τον τελευταίο χρόνο, να ενταχθούν στα μέτρα ενίσχυσης, χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

- Απαλλαγή των σωματείων από την καταβολή των χρηματικών ποσών για τη χρήση των υποδομών, είτε εκείνα ανήκουν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Εθνικά Κέντρα) είτε στους δήμους.

- Υγειονομική βοήθεια, όση και όπου απαιτείται, από την πολιτεία, στους αθλητές, τους προπονητές και γενικά σε όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται και μετέχουν της αθλητικής δραστηριότητας.

- Να ανακοινωθεί έγκαιρα η κρατική χρηματοδότηση και να ξεκινήσει η επόμενη φάση (περίοδος 2020-2021), χωρίς περικοπές από το παραγωγικό κομμάτι».

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας