Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Χαρά Καφαντάρη: Η Αγία Σοφία τζαμί - Ανάγκη ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής της χώρας

Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουλίου 2020

 

Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, στην εκπομπή του BlueSky, «Παρεμβάσεις».

 

«Επί Κυριάκου Μητσοτάκη, η Αγία Σοφία γίνεται τζαμί» υπογράμμισε η Χαρά Καφαντάρη, υπενθυμίζοντας ότι οι βλέψεις αυτές του Ερντογάν προϋπήρχαν και ότι ο Αλέξης Τσίπρας, όταν επισκέφτηκε την Τουρκία το 2019, δήλωσε «να μην διανοηθεί ο Ερντογάν να κάνει την Αγία Σοφία τζαμί», δήλωση που έκανε και σε επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα. «Εκείνη την εποχή, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Ερντογάν ήξερε ότι έχει απέναντι του μια Ελλάδα που διεκδικούσε και πρωταγωνιστούσε στα ευρωπαϊκά ζητήματα και στα θέματα της νοτιοανατολικής Μεσογείου, ενώ τώρα βλέπει μια Ελλάδα που απλώς παρακολουθεί τα γεγονότα, δεν πρωτοπορεί και δεν έχει ενεργητική εξωτερική πολιτική. Αυτή είναι η ουσιώδης διαφορά.

Η Κυβέρνηση χαρακτηρίζει την Τουρκία «απομονωμένη», τη στιγμή που η Τουρκία κινείται διαρκώς στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, ενώ εμείς αποκλειστήκαμε από το Βερολίνο. Η Κυβέρνηση πρέπει να απαιτεί και να διεκδικεί κυρώσεις».

Συμπερασματικά, η Βουλευτής ανέφερε ότι εκτός από την ανάγκη ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής από την Κυβέρνηση, υπάρχει και ανάγκη συνεννόησης και υπευθυνότητας στα εθνικά θέματα – αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό αιτείται Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για τα θέματα που αφορούν στην Τουρκία. «Ως ΣΥΡΙΖΑ στεκόμαστε υπεύθυνα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και στηρίζουμε με προτάσεις. Αντίθετα, απόψεις όπως «πιστεύω περισσότερο τον Ερντογάν από τον Έλληνα Πρωθυπουργό – τον Τσίπρα» που ακούστηκε από Υπουργό της ΝΔ, καθώς και κινήσεις όπως η εμφάνιση της Ντόρας Μπακογιάννη στην ανακήρυξη Ερντογάν στις τελευταίες εκλογές, δεν νομίζω ότι βοηθούν».

Αναφερόμενη στο νόμο για τις συγκεντρώσεις που ψηφίστηκε την Πέμπτη, η Χαρά Καφαντάρη τόνισε ότι «ήταν μία γκρίζα μέρα για τη δημοκρατία και την πατρίδα μας με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε και τα επεισόδια που ακολούθησαν». Αυτός ο νόμος δεν ήταν αποδεκτός από πολλούς φορείς. Η Βουλευτής αναφέρθηκε ειδικότερα στη ΓΣΕΒΕΕ που τοποθετήθηκε αρνητικά απέναντι στο σ/ν, καθώς το κύριο επιχείρημα της ΝΔ ήταν ότι οι επιχειρηματίες και οι έμποροι αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω των διαδηλώσεων. «Η ουσία αυτού του νόμου είναι η προσπάθεια της Κυβέρνησης να τρομοκρατήσει και να σπείρει το φόβο, πράγμα που στην πραγματικότητα αναδεικνύει τον φόβο που υπάρχει μέσα στη ΝΔ. Παράλληλα, η ωμή βία που ασκήθηκε σε ειρηνικούς διαδηλωτές αποτελεί μια προβολή από το μέλλον». Επιπλέον, ο εν λόγω νόμος αποτελεί και ένα «χτύπημα» για την ΕΛ.ΑΣ., καθώς αντί να προωθηθεί η συμφιλίωση της κοινωνίας με την αστυνομία, η τελευταία μετατρέπεται από σώμα ασφαλείας σε εκτελεστικό όργανο.

Τέλος, στη συζήτηση που ακολούθησε σχετικά με τα μέτρα για την πανδημία, η Χαρά Καφαντάρη επεσήμανε την προχειρότητα με την οποία αντιμετώπισε η Κυβέρνηση το «άνοιγμα» μετά το lockdown στον τομέα του Τουρισμού. «Εμείς είχαμε προτείνει από την αρχή τον έλεγχο όσων έρχονται στη χώρα και την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού που θα έπαιζε πολύ μεγάλο ρόλο και για τον Έλληνα πολίτη, αλλά και για την υγειονομική ασφάλεια της χώρας και τις τουριστικές επιχειρήσεις».

 

 

Χαρά Καφαντάρη Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας  Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. https://www.facebook.com/charakafantari/ https://www.facebook.com/harakafantari
http://kafantari.com E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ: 210-3708388, 6978164252

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας