Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ενωτικό Ψηφοδέλτιο Αττικής: ΚΑΝΕΝΑΠΑΙΔΙ ΜΕ ΣΔΤ1 ΧΩΡΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ

Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουλίου 2020 


Το Ενωτικό Ψηφοδέλτιο Αττικής, στηρίζει τον αγώνα που δίνει η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη- ΠΕΑΝΔ για τα παιδιά που παρουσιάζουν ΣΔΤ1, η νοσηλευτική κάλυψη των οποίων παρουσιάζει επικίνδυνα κενά.
Καλούμε την πολιτεία,
•        Να καλύπτει όλα τα περιστατικά από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
 
•        Να υπάρχει πρόβλεψη για τα περιστατικά που διαγνώσκονται στην μέση της χρονιάς.
 
•                  Ο κάθε Νοσηλευτής να αναλαμβάνει αποκλειστικά ένα σχολείο γιατί  διαφορετικά θέτει σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών που υποστηρίζει, αλλά και στερεί από τον μαθητή όλες τις δραστηριότητες που γίνονται εντός σχολικού ωραρίου αλλά εκτός σχολείου.
 
•        Να υπάρχει πρόβλεψη σε περίπτωση παραίτησης η κυοφορίας, στην μεν πρώτη περίπτωση με άμεση κάλυψη του παιδιού, στην μεν δεύτερη , με πρόσληψη και δεύτερου νοσηλευτή στο ίδιο σχολείο και για το ίδιο παιδί.
 
•        Να καλύπτεται το κενό που παρουσιάζεται από την αποχώρηση του νοσηλευτή στις 13,15, αν το παιδί παρακολουθεί το ολοήμερο πρόγραμμα.
•        Να θεσπισθούν κριτήρια για την πρόσληψη των νοσηλευτών, που να έχουν αποδεδειγμένα γνώσης για την αντιμετώπιση, ΣΔΤ1, είτε  με  μεταπτυχιακό, είτε με επαρκή χρόνο προϋπηρεσίας, σε παιδο-διαβητολογικά ιατρεία.
ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΣΔΤ1 ΧΩΡΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ
ΓΙΑΤΙ , Η ΙΣΟΤΙΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

Μαζί με τους γονείς, με αυτά που μας ενώνουν , για μια καλύτερη παιδεία.ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΟΝΕΩΝhttps://enotikogoneis.blogspot.com/
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακολουθήστε μας