Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Κινητοποιήσεις από το πρωί εργαζομένων σε νοσοκομεία της Αττικής

Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ Δημοσιεύτηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2020

 

 

 

Κινητοποιήσεις στις πύλες και στους προαύλιους χώρους των νοσοκομείων, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, πραγματοποίησαν το πρωί, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, στο πλαίσιο της σημερινής μέρας δράσης.

 

 

Στον «Ευαγγελισμό» έγινε συγκέντρωση των εργαζομένων, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, στο προαύλιο του νοσοκομείου. Στο πλευρό τους παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο. Στη διάρκειά της μίλησαν ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και μέλη του ΔΣ του Σωματείου.

 

Ο Ηλ. Σιώρας ανέπτυξε το διεκδικητικό πλαίσιο, δίνοντας έμφαση στην ένταξη στα ΒΑΕ χωρίς επασφάλιστρο, στη μείωση των ετών συνταξιοδότησης, στη μείωση του ωραρίου εργασίας, στην αύξηση της ετήσιας άδειας, στην αύξηση των μισθών, στην πρόσληψη γιατρών Εργασίας και τεχνικών Ασφαλείας σε κάθε νοσοκομείο. Επίσης, πρόβαλε τις διεκδικήσεις για καταβολή δώρου Χριστουγέννων σε όλους, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας κ.ά. Αμέσως μετά έγινε συμβολική πορεία των εργαζομένων (δείτε εδώ video).

 

Στην Ελευσίνα, έγινε συγκέντρωση των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Θριάσιο στην είσοδο του νοσοκομείου. Εκεί μίλησαν ο Μανώλης Βαρδαβάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, ο Γιώργος Κούτουλας, μέλος του ΔΣ του Σωματείου και ο Γιάννης Μαρμαράς, εκ μέρους των φυσικοθεραπευτών του Θριάσιου νοσοκομείου και μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Μιλώντας ο Μ. Βαρδαβάκης, σημείωσε, μεταξύ άλλων ότι, «την ίδια στιγμή, που στο καπιταλιστικό σύστημα που ζούμε, ακόμα και η επιδημία, που συνεχίζει να στερεί τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους παγκοσμίως, αποτελεί πηγή πλουτισμού για τους επιχειρηματικούς ομίλους σε Υγείας και Φάρμακο». Χαρακτηριστικό, συνέχισε, είναι το παράδειγμα της «βιασύνης» και του οξύτατου ανταγωνισμού μεταξύ ομίλων και κρατών για την «κατοχή» του εμβολίου και τα οικονομικά και πολιτικά πλεονεκτήματα, που αυτή συνεπάγεται. Γι’ αυτό, επεσήμανε, «στο «Σχέδιο Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας» (Έκθεση επιτροπής Πισσαρίδη), που αποτελεί τη βάση για τα νέα «Μνημόνια», καταγράφεται ότι η επιδημία «δημιουργεί και σημαντικές ευκαιρίες για τον τομέα υγείας στην Ελλάδα και κυρίως τις εξαγωγικές επιχειρήσεις».

 

Στο Νοσοκομείο «Αττικόν» έγινε συγκέντρωση των εργαζομένων στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Στους εργαζόμενους μίλησε ο Γιώργος Σιδέρης, γιατρός και γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, ο οποίος στάθηκε αναλυτικά στη σημασία του διεκδικητικού πλαισίου. (δείτε εδώ video). Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε και η Γιάννα Σκαπέτη, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής.

 

Στο νοσοκομείο ΚΑΤ, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η συγκέντρωση των εργαζομένων έγινε στο ΤΕΠ του νοσοκομείου. Εκεί μίλησαν εργαζόμενοι από την ΜΕΘ Covid, από τα Επείγοντα, τραυματιοφορείς και η Βούλα Πάκου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις ελλείψεις προσωπικού και σε μέτρα προστασίας για εργαζόμενους, ασθενείς και συνοδούς. Επίσης στις επιπτώσεις από τις μετακινήσεις και μεταφορά προσωπικού από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, στην τοποθέτηση καμερών στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου (με την επίκληση της έλλειψης προσωπικού). Αμέσως μετά ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του νοσοκομείου.

 

Στο ΓΝ Νίκαιας, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Μεταξύ άλλων, χαιρετισμό απήθυνε ο Παναγιώτης Κατηφές, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκαιας - Ρέντη, ο οποίος εξέφρασε αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματα των υγειονομικών.

 

Στο «Λαϊκό», οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν μαζική κινητοποίηση στην είσοδο του νοσοκομείου, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.

 

Ανάλογη κινητοποίηση έγινε το πρωί και στο Νοσοκομείο «Ελπίς».

 

Συγκέντρωση εργαζομένων έγινε και στο προαύλιο του ογκολογικού νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», όπου αναδείχτηκε η ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο εν μέσω πανδημίας.

 

Στο ΓΚ Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» έγινε κινητοποίηση στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Στη διάρκειά της χαιρέτισε η Γεωργία Φίλιππα, επικουρική παθολόγος και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, η οποία αναφέρθηκε στην επείγουσα ανάγκη άμεσης θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας και ουσιαστικών μέτρων προστασίας. Παράλληλα, αναφερόμενη στην κατάσταση στο νοσοκομείο, σημείωσε ότι η Γ' Παθολογική Κλινική δεν θα εφημερεύσει σήμερα, καθώς 8 νοσηλευτές και 2 γιατροί της κλινικής έχουν εντοπιστεί θετικοί στον κορονοϊό.

 

Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν σήμερα και σε άλλα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, της Χαλκίδας, του Ηρακλείου, της Νάουσας και άλλων πόλεων.

 

πηγή

 

Ακολουθήστε μας