Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ζητούν να συζητηθούν οι εξελίξεις με τη διαχείριση απορριμμάτων στο ΔΣ του Συνδέσμου ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΤΟΝ ΕΔΣΝΑ

Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ Δημοσιεύτηκε στις 09 Φεβρουαρίου 2021

 

 

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, μετά και τις αποφάσεις που είχε πάρει για τον ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής αλλά και για τις διαρροές στην κατασκευή μονάδας καύσης αποβλήτων στο Θριάσιο, φέρνουν στο ΔΣ του ΕΔΣΝΑ οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου.

 

 

Συγκεκριμένα, επισημαίνουν πως την Παρασκευή 12 Φλεβάρη συνεδριάζει ουσιαστικά για πρώτη φορά (είχε προηγηθεί η συγκρότηση και εκλογή Εκτελεστικής Επιτροπής και η συνεδρίαση τον Μάη του 2020 διά περιφοράς) το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ.

 

Υπογραμμίζουν ότι «το προηγούμενο διάστημα είχαμε μια σειρά αρνητικές για τον λαό της Αττικής εξελίξεις σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Πιο συγκεκριμένα, προχώρησε η ανάθεση του έργου κατασκευής του νέου ΧΥΤΑ Δυτ. Αττικής στην υπερκορεσμένη ΟΕΔΑ Φυλής χωρητικότητας 4 εκατ. κ.μ., με δυνατότητα διπλασιασμού. Πρόκειται για ένα επικίνδυνο πανωσήκωμα 400 στρ. πάνω στα προηγούμενα πανωσηκώματα του ΧΥΤΑ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του λαού και το περιβάλλον. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της ΜΠΕ ΟΕΔΑ Φυλής - Δυτ. Αττικής προβλέπεται ένα σημαντικό μέρος των αποκατεστημένων, ορατών πρανών της παλαιάς χωματερής Άνω Λιοσίων να επικαλυφθεί με φωτοβολταϊκά πάνελ».

 

Επίσης, αναφέρουν ότι «ανησυχητικές είναι και οι διαρροές για την κατασκευή της μονάδας καύσης αποβλήτων Αττικής - Στερεάς Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή του Θριασίου».

 

Γι' αυτό ζητούν να συζητηθούν τα παραπάνω επείγοντα ζητήματα στην προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ως εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας