Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι! Ποιοι θα πέσουν στα «δίχτυα» της εφορίας το 2018

Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ Δημοσιεύτηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2017

 

Σαρωτικούς ελέγχους ξεκινούν οι φοροελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) το 2018. Στόχος είναι να γίνουν 24.750 έλεγχοι σε υποθέσεις της τελευταίας τριετίας και πενταετίας.


Μετά τις τελευταίες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έστειλαν οριστικά στο αρχείο χιλιάδες εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις, ο ελεγκτικός μηχανισμός στρέφεται πλέον στις υποθέσεις των τελευταίων ετών που αφορούν τη χρήση του 2012 και μετά.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, έδωσε εντολή να διενεργηθούν το νέο έτος, 24.750 πλήρεις και μερικοί φορολογικοί έλεγχοι από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π.), το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕ.ΜΕ.ΕΠ) και τις Δ.Ο.Υ.

Σύμφωνα με τις οδηγίες Πιτσιλή, από το σύνολο των υποθέσεων που θα ελεγχθούν, τουλάχιστον το 70% θα αφορά φορολογικά έτη, χρήσεις, υποθέσεις, περιόδους ή υποχρεώσεις της τελευταίας πενταετίας. Ποσοστό τουλάχιστον 75% των ελέγχων του προηγούμενου εδαφίου, θα αφορούν καταρχήν σε ελέγχους της τελευταίας τριετίας για τις οποίες έχει λήξει η προθεσμία υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Οι έλεγχοι «τρέχουν» με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού συστήματος διασταυρώσεων το οποίο «σκανάρει» σε χρόνο-εξπρές τις τραπεζικές κινήσεις με τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι στην εφορία.

Να σημειωθεί ότι ήδη η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα συνεχίσει να προβαίνει σε φορολογικούς ελέγχους, ιδίως δε σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του χειμώνα, τόσο κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, όσο και καθ' όλη την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους, μετά την Πρωτοχρονιά δηλαδή.

Στο «στόχαστρο» των ελεγκτών έχουν μπει, μεταξύ άλλων, η Αράχωβα, το Καρπενήσι, τα Καλάβρυτα, το Καϊμάκτσαλαν, το Πήλιο, τα Ζαγοροχώρια, η Ελάτη και το Περτούλι Τρικάλων, καθώς και το Μέτσοβο.

πηγή: in.gr

Ακολουθήστε μας


Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας