Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Προχωρά το νομοσχέδιο για Κράτος- Εκκλησία- Εκτός δημοσίου οι Κληρικοί

Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ Δημοσιεύτηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2019

Όπου σταθούν κι όπου βρεθούν κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν πως το επόμενο κεφάλαιο που θέλουν να κλείσουν είναι αυτό των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους. Ο τρόπος που θα συμβεί αυτό όμως, αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις.Η εβδομάδα που ξεκινά θα φέρει εξελίξεις. Οι επαφές που θα γίνουν ανάμεσα σε εκκλησιαστικούς παράγοντες με στελέχη της κυβέρνησης θα είναι προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης στον τομέα αυτό. Ωστόσο, όσο η κυβέρνηση επιμένει στην έξοδο των 10.000 Κληρικών από το δημόσιο, τόσο η Εκκλησία θα είναι αρνητική στο να συναινέσει σε μια οριστική συμφωνία.

Η Εκκλησία έχει διαμηνύσει ότι το μισθολογικό αποτελεί κόκκινη γραμμή και δεν προτίθεται να υποχωρήσει. Πηγές από το Μαξίμου ωστόσο, δηλώνουν ότι οι συνθήκες έχουν «ωριμάσει» και οι νέες κοινοβουλευτικές ισορροπίες επιτρέπουν την υπερψήφιση τέτοιων αλλαγών.

Όπως έγινε γνωστό, γράφονται οι τελευταίες λέξεις του νομοσχεδίου, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, θα εμμένει στην αλλαγή του τρόπου μισθοδοσίας των Κληρικών, απλά θα υπάρχει διαφορετική διατύπωση που θεωρούν πως θα αμβλύνει τις αντιδράσεις.

Την Τετάρτη έρχεται στην Αθήνα επιτροπή του Φαναριού προκειμένου να συζητήσει με την κυβέρνηση και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών το ζήτημα της συμφωνίας για τη νέα σχέση Κράτους – Εκκλησίας αν και τα προκαταρκτικά έγιναν στη συνάντηση Πρωθυπουργού- Οικουμενικού Πατριάρχη στην Χάλκη.

Στην επιτροπή του Πατριαρχείου θα είναι επικεφαλής ο Μητροπολίτης Πριγκιποννήσων Γέρων Δημήτριος. Μετέχει επίσης ο Μητροπολίτης Κισάμου Αμφιλόχιος που προέρχεται από την Εκκλησία της Κρήτης αλλά και ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, διευθυντής του γραφείου του Πατριαρχείου στην Αθήνα. Η αρμόδια επιτροπή της Εκκλησίας της Ελλάδος με προεδρεύοντα τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας την Τρίτη.

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας