Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Τα είπαν τηλεφωνικά Ερντογάν και Τραμπ: Θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο στη βόρεια Συρία, είπε ο Τούρκος πρόεδρος

Κατηγορία: ΚΟΣΜΟΣ Δημοσιεύτηκε στις 07 Οκτωβρίου 2019


   

Ο Ερντογάν εξέφρασε τη δυσφορία του για την αμερικανική γραφειοκρατεία - Την ίδια ώρα, τουρκικά στρατεύματα έχουν οργανωθεί στα σύνορα με τη βόρεια Συρία - Οι δυο ηγέτες έκλεισαν ραντεβού για τον επόμενο μήνα στην Ουάσινγκτον Τηλεφωνική επικοινωία είχαν το απόγευμα της Κυριακής ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ντόναλντ Τραμπ, σε μια συζήτηση που επικεντρώθηκε, όπως ήταν φυσικό, στη σχεδιαζόμενη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία.

Λίγη ώρα μετά το τέλος της μεταξύ τους συνομιλίας, η πλευρά του Τούρκου προέδρου εξέδωσε, μέσω του εκπροσώπου επικοινωνίας, ανακοίνωση για το περιεχόμενο της.

«Εκτός από τα διμερή ζητήματα που μας απασχολούν, στη συζήτηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη ζώνη ασφαλείας που σχεδιάζεται στα ανατολικά του Ευφράτη. Ο πρόεδρος Ερντογάν τόνισε στον πρόεδρο Τραμπ πως η θεμελίωση της ζώνης αυτής είναι απαραίτητη για την εξάλειψη των τρομοκρατικών ομάδων PKK-YPG που δρουν στην περιοχή και για τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών, που θα επιτρέψουν στους Σύριους πρόσφυγες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους» ανέφερε η πλευρά του Ερντογάν.

Επιπλέον, ο Ερντογάν έδωσε έμφαση στο γεγονός πως η Τουρκία, η οποία είναι αποφασισμένη να ενισχύσει τη μάχη της κατά των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, είναι έτοιμη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εμποδίσει την επανεμφάνιση παρόμοιων προβλημάτων στην περιοχή.

Ακόμη, εξέφρασε τη δυσφοριά του για την αμερικανική γραφειοκρατία, από πλευράς στρατού και ασφάλειας, η οποία δεν συμβαδίζει με τις απαιτήσεις όσων έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των δυο χωρών.

Τέλος, έγινε γνωστό πως οι δυο ηγέτες θα συναντηθούν στην Ουάσινγκτον τον επόμενο μήνα, έπειτα από πρόσκληση που απηύθυνε ο Τραμπ στον Τούρκο ομόλογό του.   

Αφροδίτη Καλαμάκη

Πηγή: www.prwtothema.gr

Ακολουθήστε μας