Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Yπέροχες διαδρομές με τρένα, φέρνουν τα Χριστούγεννα ακόμη πιo κοντά.

Κατηγορία: ΚΟΣΜΟΣ Δημοσιεύτηκε στις 02 Δεκεμβρίου 2017Από τη Γερμανία, μέχρι την Αυστρία, την Ελβετία και την Ιταλία,

υπέροχες διαδρομές με τρένα, φέρνουν τα Χριστούγεννα ακόμη πιο… κοντά.

 Τι κι αν στην Ελλάδα δε μπορούμε να απολαύσουμε τα σιδηροδρομικά ταξίδια

όσο θα θέλαμε (με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως ο οδοντωτός στα Καλάβρυτα). 

Στην Ευρώπη, προσφέρονται διαδρομές με τρένο, που διασχίζουν τοπία εκπληκτικής ομορφιάς, ανάμεσα σε ποτάμια, χιονισμένα βουνά και παραμυθένια κάστρα.

Η περίοδος πριν τα Χριστούγεννα, προσφέρεται με το παραπάνω για οργανώσετε ένα τέτοιο ταξίδι.

Glacier Express: μεταξύ Zermatt και St Moritz (Ελβετία)

 
Στη διαδρομή αυτή των περίπου 300 χλμ., οι πιθανότητες να συναντήστε κάποιον εκατομμυριούχο, είναι υψηλότερες από το μέσο όρο, καθώς θα ταξιδεύετε μεταξύ των ανατολικών και δυτικών Ελβετικών Άλπεων, σε παρθένα τοπία και με στάσεις σε δύο από τα πιο φημισμένα χιονοδρομικά κέντρα της Ελβετίας.

Είναι «must» για τους λάτρεις του σκι και των εκπληκτικών, χιονισμένων τοπίων των Άλπεων. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Μουσείο Matterhorn στο Zermatt, όπου θα μάθετε ορισμένα πράγματα για το βουνό.

Bergen Line: μεταξύ Bergen και Hønefoss (Νορβηγία)

 
Η σιδηροδρομική γραμμή Bergen Line, αποτελεί μια διαδρομή 371 χλμ. μεταξύ Μπέργκεν και Hønefoss (δυτικά προς ανατολικά), στη Νορβηγία. Είναι η υψηλότερη σιδηροδρομική γραμμή στη Βόρεια Ευρώπη και διασχίζει το οροπέδιο Hardangervidda στα 1.237 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ορισμένα τμήματα, από Midttun, μέχρι Garnes, έχουν μετατραπεί σε τουριστική διαδρομή -the Old Voss Line- που λειτουργεί μόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Επίσης και το κομμάτι Flåm Line έχει μετατραπεί σε τουριστική διαδρομή, περνώντας από εκπληκτικά τοπία και με μια κάθετη κατάβαση 864 μέτρων, σε μήκος 20 χιλιομέτρων, μεταξύ Myrdal και Flåm. 

Semmering Railway (Αυστρία)

 
Η σιδηροδρομική γραμμή Semmering στη Αυστρία, η οποία ξεκινά από το Gloggnitz και οδηγεί μέσα από το ορεινό πέρασμα Semmering στο Mürzzuschlag (νοτιοδυτικά της Βιέννης), ήταν η πρώτη ορεινή σιδηροδρομική γραμμή στην Ευρώπη, κατασκευασμένη με τον παραδοσιακό τρόπο τροχιάς. 

Αναφέρεται συνήθως ως ο πρώτος πραγματικός ορεινός σιδηρόδρομος, δεδομένων των πολύ δύσκολων εδαφών και της σημαντικής υψομετρικής διαφοράς που «προσπεράστηκε» κατά τη διάρκεια της κατασκευής του.

Η 41 χλμ. διαδρομή, περνά από γραφικά τοπία, καθώς το τρένο διασχίζει το εντυπωσιακό ορεινό πέρασμα, μέσα από αμέτρητες σήραγγες, κοιλαδογέφυρες και τοξωτά γεφύρια σε μια δασώδη έκταση στο βουνό. 

Black Forest Railway (Baden, Γερμανία)

 
Η διαδρομή που διασχίζει τον γερμανικό Μέλανα Δρυμό, είναι μια σιδηροδρομική γραμμή στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, με διεύθυνση ΒΔ-ΝΑ, συνδέοντας το Offenburg στην κοιλάδα του Ρήνου με την πόλη Singen. 

Το τρένο περνά από το πανέμορφο δάσος και από εκπληκτικά τοπία, σε  μια διαδρομή 150 χλμ., ανηφορίζοντας στα 650 μέτρα από το χαμηλότερο στο υψηλότερο σημείο και περνώντας από 39 σήραγγες και 2 γέφυρες.

Η συγκεκριμένη γραμμή δεν θα πρέπει να συγχέεται με τη γραμμή Württemberg Black Forest Railway, μεταξύ Στουτγάρδης και Calw στη Γερμανία.

Bernina Express (Ελβετία, Ιταλία)

 
Το Bernina Express είναι ένα τρένο που συνδέει το Νταβός στην Ελβετία με το Poschiavo και το Tirano στην Ιταλία, διασχίζοντας τις ελβετικές Άλπεις. 

Για τη μεγαλύτερη διαδρομή, το τρένο περνά επίσης κατά μήκος και μέσα από το μνημείο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, στις περιοχές Albula / Bernina.

Το ταξίδι διαρκεί περίπου 4 ώρες και το τρένο περνά από 196 γέφυρες και 55 σήραγγες, φτάνοντας σε υψόμετρο 2.253 μέτρων. 

Είναι δημοφιλής διαδρομή στους τουρίστες και συνδέεται στο Tirano με την υπηρεσία Post Bus, μέσω της λίμνης Κόμο στην Ιταλία και του Λουγκάνο της Ελβετίας.

West Highland Line (Σκωτία)

 
Η γραμμή West Highland Line στα σκωτσέζικα Highlands, θεωρείται η πιο γραφική σιδηροδρομική γραμμή στη Βρετανία, που συνδέει τα λιμάνια Mallaig και Oban στη δυτική ακτή της Σκωτίας, μέχρι τη Γλασκώβη. 

Η γραμμή ψηφίστηκε ως το κορυφαίο σιδηροδρομικό ταξίδι στον κόσμο από τους αναγνώστες του ανεξάρτητου ταξιδιωτικού περιοδικού Wanderlust το 2009, πριν τον φημισμένο υπερσιβηρικό και τη γραμμή μεταξύ Κούσκο και Μάτσου Πίτσου στο Περού.
Η West Highland line, είναι μία από τις δύο σιδηροδρομικές γραμμές που έχουν πρόσβαση στην απομακρυσμένη και ορεινή δυτική ακτή της Σκωτίας. 

Η άλλη είναι η γραμμή Kyle of Lochalsh Line, που συνδέει το Ινβερνές με το Kyle of Lochalsh. Είναι η πιο δυτική σιδηροδρομική γραμμή στη Μεγάλη Βρετανία.

Επισκεφτείτε με τρένο, τις χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας

 
Κάθε Χριστούγεννα, η Γερμανία βάζει τα καλά της και οι πόλεις της «μεταμορφώνονται» σε ένα ζωντανό, εορταστικό πανηγύρι, με τους ντόπιους και τους τουρίστες να ξεχύνονται στις χριστουγεννιάτικες αγορές για να αγοράσουν όμορφα αναμνηστικά, να φάνε μελόψωμο, να πιούνε ζεστό κρασί και να ζήσουν τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.
 
Μερικές από τις πιο γνωστές χριστουγεννιάτικες αγορές θα τις βρείτε στην Κολωνία, στο Μόναχο και στη Δρέσδη.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας είναι άριστο και συνδέει όλες τις μεγάλες πόλεις της, οπότε μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε για να επισκεφτείτε αρκετές από αυτές.

Πόπη Αθανασοπούλου

 

thanos29.blogspot.gr

Ακολουθήστε μας


Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας