Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Αιγάλεω - Σε εκδήλωση για τα 25 χρόνια από την απώλεια του Γιώργου Γεννηματά ο Γιάννης Σγουρός

Κατηγορία: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δημοσιεύτηκε στις 22 Απριλίου 2019Σε εκδήλωση για το έργο, την προσφορά και την πολιτική παρακαταθήκη του Γιώργου Γεννηματά 25 χρόνια από τον θάνατό του που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μολύβι» στο Αιγάλεω μίλησε ο Γιάννης Σγουρός.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας ενώ ομιλητές ήταν ακόμη ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και η δημοσιογράφος μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Νανά Νταουντάκη.

 Παρούσα στην εκδήλωση και η Φώφη Γεννηματά πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. που μίλησε για τον πατέρα της όπως τον έζησε η ίδια από κοντά.Στην ομιλία του ο Γιάννης Σγουρός σημείωσε ότι ο Γιώργος Γεννηματάς υπήρξε ένας σοβαρός πολιτικός, με διείσδυση και αποδοχή σε όλους τους πολιτικούς χώρους, με οξυδέρκεια και συνθετική σκέψη, οραματιστής αλλά και πραγματιστής όταν χρειαζόταν. Υπήρξε αδιαμφισβήτητα ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο όχι μόνο για το κόμμα του, αλλά για την χώρα με κορυφαία παρακαταθήκη του ασφαλώς τη δημιουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής εκτίμησε ότι ο πρόωρος θάνατός του Γ. Γεννηματά υπήρξε γεγονός που επηρέασε τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, αφού ο ρόλος του στη δημοκρατική παράταξη μετά την απώλεια του Α. Παπανδρέου θα ήταν πρωταγωνιστικός.

Η διαθήκη του Γ. Γεννηματά για εθνική συνεννόηση στην κορυφή και διάλογο και εθνική ομοψυχία στη βάση αποτελεί το πολύτιμο απόσταγμα εμπειρίας, ανιδιοτέλειας, διδαχής και γνώσης που όλοι οι πολιτικοί, αρχής γενομένης από τους σημερινούς πολιτικούς αρχηγούς οφείλουν να έχουν ως πυξίδα στις πολιτικές τους επιλογές, σημείωσε κλείνοντας.

Ακολουθήστε μας