Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Κωνσταντίνος Καράμπελας: Στον ύπνο πιάστηκαν Κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής με τη φωτιά στην Ανατολική Αττική

Κατηγορία: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δημοσιεύτηκε στις 23 Αυγούστου 2017

 

 

Για την πυρκαγιά στην ανατολική Αττική ανάρτησε σχόλιο στη ιστοσελίδα του ο περ. Σύμβουλος Κωνσταντίνος

Καράμπελας, μεταφέροντας τη δήλωση του Γ. Σγουρού όπου έκανε λόγο για απουσία συντονισμού, λιγοστό εξοπλισμό, μέσα και προσωπικό, αλλά και την αυταπάρνηση και τον ηρωισμό πυροσβεστών, εθελοντών και άλλων στελεχών που μας έσωσαν από τα χειρότερα.

«Η πυρκαγιά που κατέκαψε την Ανατολική Αττική έφερε στην επιφάνεια τις παθογένειες του κρατικού μηχανισμού και την απουσία συντονισμού ανάμεσα στις βαθμίδες διοίκησης και τους συναρμόδιους φορείς.

Το πάθημα του 2009 δεν έγινε μάθημα. Κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής συνελήφθησαν κοιμώμενες και ξύπνησαν μόνο για την επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης. Την κοινωνία όμως την ενδιαφέρει η ουσία και όχι η επικοινωνία.


Και η ουσία είναι ότι η αντιπυρική περίοδος βρήκε την Αττική, όπως και ολόκληρη την χώρα απροετοίμαστες και αθωράκιστες. Με λιγοστό εξοπλισμό, μέσα και προσωπικό, χωρίς να έχουν ληφθεί τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα.

Το αποτέλεσμα είναι το μέγεθος της καταστροφής στην Ανατολική Αττική να είναι τεράστιο και να χρειάζονται δεκαετίες για να επουλωθούν οι περιβαλλοντικές πληγές.

Η δε Περιφέρεια Αττικής που θα ‘πρεπε να ελέγξει την κεντρική διοίκηση για όλη αυτή την υστέρηση, επέλεξε να τηρήσει σιγή κομματικού ασυρμάτου.

Η ακηδεμόνευτη όμως κομματικά αυτοδιοίκηση ασκεί κριτική επί της ουσίας. Δεν ασχολείται με το φαίνεσθαι και με αφ’ υψηλού νουθεσίες περί τιτιβισμάτων.

Για ακόμη μία φορά, ήταν η αυταπάρνηση και ο ηρωισμός πυροσβεστών, εθελοντών και άλλων στελεχών που μας έσωσαν από τα χειρότερα. Τους ευγνωμονούμε από καρδιάς».

Υ.Γ. Η συνετή οικονομική διαχείριση των προηγούμενων χρόνων επέτρεψε στην Περιφέρεια Αττικής να έχει αποθεματικό για να αντιμετωπίζει έκτακτες καταστάσεις. Χωρίς το «αποθεματικό απραξίας» θα ήταν αδύνατη η οποιαδήποτε συνδρομή εντός και εκτός αρμοδιοτήτων …

Ακολουθήστε μας


Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας