Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στην περιοχή της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, επισημαίνει η Περιφέρεια Αττικής

Κατηγορία: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιουνίου 2018


Η περιφέρεια Αττικής ενημερώνει ότι:

"Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας Αττικής για την αποκατάσταση των καταστροφών που προκάλεσαν οι πλημμύρες του Νοεμβρίου του 2017 στην περιοχή της Μάνδρας και της Νέας Περάμου και για τη στήριξη των πολιτών στις περιοχές που επλήγησαν.

Μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τις κοινωνικές δομές στην περιοχή του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας και συγκεκριμένα το Κέντρο Κοινότητας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο, που βρέθηκαν δίπλα στους δοκιμαζόμενους πολίτες, με την παροχή τροφίμων και συσσιτίου, διανομή ειδών πρώτης ανάγκης, ρούχων, κ.λπ. Συγκεκριμένα, κατά το διάστημα από 21/11/2017 ως 30/4/2018 εκταμιεύτηκαν ποσά που υπερβαίνουν τις 100.000ευρώ για τη στήριξη και ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου.

Παράλληλα, προχωρά το έργο της ψηφιακής αναβάθμισης του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας στο πλαίσιο της δράσης SmartCities/ Έξυπνες πόλεις. Η ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ τομέα Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΔΟΤΠΕ) του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης προχωράει στην υλοποίηση της συγκεκριμένης Τεχνικής Βοήθειας, η οποία προβλέπει σε πρώτη φάση την αναλυτική καταγραφή των υφιστάμενων υποδομών σε κάθε τομέα, όπως, μεταξύ άλλων, τα δίκτυα υπολογιστών, τα ασύρματα και ενσύρματα δίκτυα, τα πάρκα, τις πλατείες, το οδικό δίκτυο, τις υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης και τις υποδομές για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Σε δεύτερη φάση, θα εκπονηθεί οδικός χάρτης για την ανάπτυξη έξυπνων εφαρμογών (smart cities) που θα μπορούν να συνδυαστούν και να παρέχουν λύσεις και υπολογιστική δύναμη σε ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών του Δήμου, όπως στην εξοικονόμηση ενέργειας μέσω έξυπνου οδοφωτισμού, έξυπνη στάθμευση και διαχείριση κυκλοφορίας, έξυπνη διαχείριση απορριμμάτων, έξυπνη διαχείριση υδάτων, εφαρμογές smart cities σε επίπεδο e-health, δημόσιας ασφάλειας, κ.λπ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σχετικής τεχνικής βοήθειας, οι παραπάνω δράσεις/ παρεμβάσεις θα χρηματοδοτηθούν κατά προτεραιότητα από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Τέλος, σημειώνεται ότι είναι στο τελικό στάδιο επεξεργασίας στοχευμένη πρόσκληση του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 για την ενίσχυση και αποκατάσταση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες, καθώς και για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων στον Δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας και στον Δήμο Μεγαρέων (περιοχή Νέας Περάμου), ενώ υπάρχει ήδη ανοιχτή πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων βελτίωσης προσβασιμότητας και παρεχόμενων υπηρεσιών (προμήθεια εξοπλισμού, υπηρεσίες, κ.λπ.) υφιστάμενων κοινωνικών υποδομών όλων των Δήμων της Αττικής."

Ακολουθήστε μας


Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας