Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΚΚΕ: Απαράδεκτη η απόφαση συνέχισης και επέκτασης της υγειονομικής βόμβας στη χωματερή Φυλής

Κατηγορία: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουνίου 2018

«Λίγες μέρες μετά την προκλητική δήλωση της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, ότι ο ΧΥΤΑ Φυλής θα συνεχίσει να λειτουργεί και θα χωροθετηθούν 3 νέες χωματερές, ήρθε η χθεσινή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Αττικής (ΕΔΣΝΑ), για νέα επέκταση της δυναμικότητας της χωματερής στη Φυλή, σε μια έκταση 120 στρεμμάτων και χωρητικότητας 1.200.000 κυβικών μέτρων.

 Σύμφωνα με την εκτίμηση του Συνδέσμου, η επέκταση αυτή επαρκεί για διάστημα 8-9 μηνών, διάστημα που, όπως φαίνεται, εκτιμάει αρκετό για να βάλει μπροστά την περιβόητη "Γ' Φάση" στη Φυλή ή κάποια άλλη αντιλαϊκή λύση» αναφέρει ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ για τον ΧΥΤΑ Φυλής.

«Πρόκειται για μια απαράδεκτη απόφαση συνέχισης και επέκτασης της υγειονομικής βόμβας της χωματερής. Τα κροκοδείλια δάκρυα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ότι "δεν είναι ευχαριστημένοι με την απόφαση τους", δεν πείθουν πια κανέναν.

Που πήγαν άραγε οι διαβεβαιώσεις για οριστικό κλείσιμο και μη επέκταση της χωματερής; Μάλλον εκεί που πήγαν και οι δηλώσεις για κατάργηση των μνημονίων σε ένα νόμο και με ένα άρθρο…

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχουν τεράστιες ευθύνες, γιατί προωθούν και στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων την αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που στην προμετωπίδα της έχει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων» επισημαίνει το ΚΚΕ προσθέτοντας «αυτό που χρειάζεται είναι η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται με κριτήριο την ποιότητα ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και όχι να υποτάσσεται στα κέρδη μεγάλων επιχειρήσεων»

Το ΚΚΕ στηρίζει «με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα και τις διεκδικήσεις του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας, ενάντια στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων» και καλεί τον λαό της Αττικής «να δυναμώσει τον αγώνα κόντρα στην πολιτική που τον καταδικάζει να ζει δίπλα στα σκουπίδια είτε αυτά συσσωρεύονται όπως - όπως σε ένα υπερκορεσμένο ΧΥΤΑ, είτε στοιβάζονται στα πεζοδρόμια κάτω απ' τα παράθυρα των λαϊκών νοικοκυριών.

Να βάλει στο στόχαστρο τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, που αδιαφορεί για το περιβάλλον και τις λαϊκές ανάγκες. Να διεκδικήσει συνολικά τη ζωή που αξίζει σε αυτόν και στα παιδιά του».

Ακολουθήστε μας


Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας