Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Νέα σχολεία, σε Νέα Πέραμο και Αγία Παρασκευή

Κατηγορία: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δημοσιεύτηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2018

Δύο ακόμα έργα με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την ενίσχυση των υποδομών εκπαίδευσης στην Αττική χρηματοδοτεί μέσω του ΠΕΠ Αττικής η Περιφέρεια Αττικής.Νέο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο στη Νέα Πέραμο

Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Αττικής υπέγραψε την έγκριση χρηματοδότησης του έργου «2ο Δημοτικό Σχολείο και 2ο Νηπιαγωγείο Νέας Περάμου – Οικοδομικές Εργασίες και Η/Μ εγκαταστάσεις» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020».
Μακέτα - Νέα Πέραμος

Το έργο έχει προϋπολογισμό 4.920.000 ευρώ και αφορά στην κατασκευή νέου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου συνολικής επιφάνειας 3.562,94 τ.μ. σε οικόπεδο 11.207,27 τ.μ. επί της οδού Νερακίου στην περιοχή «Λάκκα Καλογήρου» της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου του Δήμου Μεγαρέων. Τα νέα σχολεία θα έχουν δυναμικότητα 300 μαθητών και θα αποτελούνται:
Το Νηπιαγωγείο από ισόγειο με δύο αίθουσες εργασίας, πολυδύναμο χώρο, τραπεζαρία, κουζίνα, αποθήκη, χώρο ανάπαυσης, γραφείο νηπιαγωγών και χώρους υγιεινής, και υπόγειο με χώρους αποθήκευσης και Η/Μ.
Το Δημοτικό από υπόγειο με θέσεις στάθμευσης, αποθήκες, αρχείο και χώρους Η/Μ, ισόγειο με 2 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, foyer, κυλικείο, βιβλιοθήκη, χώρο φύλακα, ιατρείο-αναρρωτήριο, χώρους διοίκησης, αρχείο, αποθήκη και χώρους υγιεινής, χώρο αναμονής, α’ όροφο με 6 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα αισθητικής αγωγής, εργαστήριο ξένων γλωσσών, γραφείο συλλόγου γονέων, χώρο φαγητού, κουζίνα, χώρους υγιεινής και αποθήκη καθώς και κλειστούς χώρους διαλείμματος με εξόδους σε δύο βατά δώματα και β’ όροφο με 4 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήριο φυσικών επιστημών και πληροφορικής, 2 γραφεία και κλειστό χώρο διαλείμματος.

Νέο Νηπιαγωγείο στην Αγία Παρασκευή

Ακολούθως, η Περιφερειάρχης Αττικής υπέγραψε την έγκριση χρηματοδότησης του έργου «14ο Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής – Οικοδομικές Εργασίες και Η/Μ εγκαταστάσεις» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020». 
Μακέτα - Αγία Παρασκευή

Το νέο Νηπιαγωγείο, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, θα έχει συνολική επιφάνεια 336,36 τ.μ. και θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο 1.187,61 τ.μ. στο Ο.Τ. 328 Α στην Π.Ε. Πευκάκια του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Θα έχει δυναμικότητα 50 μαθητών (νηπίων) και θα αποτελείται από είσοδο με πολυδύναμο χώρο, 2 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα ύπνου, τραπεζαρία, κουζίνα και γραφείο Νηπιαγωγών.

Και οι δύο ανωτέρω δράσεις εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας 11 («Ανάπτυξη – Αναβάθμιση Στοχευμένων Υποδομών Εκπαίδευσης»), ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και ο οποίος πλέον έχει ενεργοποιηθεί στο 100% σε σχέση με τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό, εμφανίζοντας προσκλήσεις που ξεπερνούν τα 77.000.000 ευρώ.


Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Αττικής
Τηλέφωνα: 213 2063501, 210 6993404, 213 2063807
Fax: 213 2063513
e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


patt.gov.gr - 19/09/2018

Ακολουθήστε μας


Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας