Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Η Δήμητρα Κατσιδονιώτη-Σκούφη γράφει...

Κατηγορία: ΕΓΡΑΨΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαΐου 2019


Απομένουν μόνο 4 ημέρες, πριν από τη προσφυγή στο υπέρτατο δημοκρατικό δικαίωμα του ''εκλέγειν και εκλέγεστε''. 


Είμαι υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος με το Δημοτικό Συνδυασμό «Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου» κατόπιν της τιμητικής πρόταση που μου έγινε, από τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου, υποψήφιο Δήμαρχο Θοδωρή Σπηλιόπουλο.

Εμπιστεύτηκα το ήθος του, τη γνώση του, την εμπειρία, τη θέλησή του και την ευστροφία του να διευρύνει το ψηφοδέλτιό του και να υποδεχθεί ανθρώπους με διαφορετικότητα και ιδέες καινοτόμες.

Το πρόγραμμα των Πολιτών σε Δράση είναι σταθμισμένο, λειτουργικό και άμεσα υλοποιήσιμο και εφαρμόσιμο.

Χρειάζεται ανθρώπους αποφασιστικούς, με θέληση και διάθεση να παλέψουν, από την επόμενη ημέρα των εκλογών, έτσι ώστε να αλλάξουν ριζικά τη νοοτροπία, τις δομές και σχεδιασμό αυτής της πόλης και του ανθρωπίνου δυναμικού της, και να συγκρουστούν, αν χρειαστεί, με παγιωμένες αντιλήψεις και καταστάσεις, Αυτό μπορεί να το εγγυηθούν οι άνθρωποι του ψηφοδελτίου των Πολιτών σε δράση, γιατί γνωρίζουν και μπορούν να υλοποιήσουν ένα καλά στοιχειοθετημένο, οργανωμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα.

Ο επικεφαλής του σχεδιασμού αυτού, Θοδωρής Σπηλιόπουλος και η πολυπληθής ομάδα των Πολιτών σε Δράση, διαθέτουν την πείρα, το γνωστικό υπόβαθρο και τη θέληση να προκαλέσουν ρήξεις στους φραγμούς και στα στερεότυπα και να υλοποιήσουν με πρωτοποριακές κινήσεις και όραμα, από την επόμενη, κιόλας, ημέρα το σχεδιασμό του προγράμματος τους, το οποίο με πολύ προσοχή και χωρίς Βερμπαλισμούς έχουν οικοδομήσει.

1.Το σχέδιο και εμβληματικό έργο της ενοποίησης των «Δρόμων Πολιτισμού»,το μεγάλο Δυτικό περίπατο που θα ενώνει και θα ενοποιεί τα ιστορικά μνημεία της Δυτικής Αθήνας, θα αναδείξει το κοινωπολιτικό γίγνεσθαι και θα αποτελέσει το πράσινο Φυσικό διάδρομο της Δυτικής Αττικής και ανανέωσης του αέρα του Λεκανοπεδίου που θα καταλήγει έως στη θάλασσα του Σκαραμαγκά.

2. Τα σχολεία μας, χρίζουν άμεσης ανάγκης ανοίγματος στη τοπική, εθνική και Ευρωπαϊκή κοινότητα, την απαλλαγή από τις στρεβλώσεις, την εσωστρέφεια και την απόκτηση αμοιβαίου υποβάθρου εμπιστοσύνης, στο πλαίσιο των συνεργασιών με φορείς και με την τοπική κοινωνία. Σχεδιάζουμε και οραματιζόμαστε τη συναισθηματική στήριξη και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών, μέσω της λειτουργία ομάδων-σχολών γονέων, εποπτείας και εκπαιδευτικής στήριξης. Τη πρόληψη της βίας και του σχολικού εκφοβισμού στα σχολεία, δια μέσω της λειτουργίας ομάδων διαμεσολάβησης, με τους ίδιους τους μαθητές ως διαμεσολαβητές. Θέλουμε να βοηθήσουμε την εύρυθμη λειτουργική συνεργασία όλων των συντελεστών της εκπαιδευτικής κοινότητας, εντός του διαύλου της πραγμάτωσης του οράματος, ενός σχολείου ανοικτού στη κοινωνία, συνεργατικού με ευαισθησία, όπως τα πλαίσια ήδη προβλέπουν, αλλά που ουσιαστικά παρουσιάζει δυσχέρεια κατά την προσπάθεια πρακτικής εφαρμογής του. 

Το πλαισίωμα των κοινωνικών φροντιστηρίων, αναδεικνύοντας με συστηματική στήριξη το άρτιο και συμπληρωματικό έργο τους.

Τη πολιτιστική ανάδειξη του τόπου μας και τη σύνδεσή της με τα σχολεία ,τη ευαισθητοποίηση των μαθητών σε δράσεις που αφορούν το περιβάλλον και την περιβαλλοντική κρίση και τη μετατροπή των σχολείων σε ενεργές μονάδες πολιτισμού και περιβαλλοντικών δράσεων.

Καθοδήγηση και βοήθεια στην ανάπτυξη Ευρωπαϊκών προγραμμάτων στις σχολικές μονάδες, έτσι ώστε να εμφυσήσουμε μια άλλη, διαφορετική και πολυπολιτισμική κουλτούρα και διάσταση εντός της σχολικής μονάδας.

Το άνοιγμα των δομών του Δήμου και των σχολείων και την επέκταση και διεύρυνση της προσβασιμότητάς τους στα άτομα με αναπηρία, έτσι ώστε να τους δοθεί απλόχερα η δυνατότητα, του να συνεργάζονται και να εντάσσονται ομαλά και ανώδυνα, ως ισότιμα μέλη, εντός της κοινωνικής ζωής του τόπου. Βέβαια πρώτιστα η πόλη μας πρέπει να γίνει η ίδια προσβάσιμη στα άτομα με αναπηρία, τις ευαίσθητες ομάδες, στους ηλικιωμένους και στα μικρά παιδιά, που αποτελούν πάνω από το 60% του πληθυσμού της απροσπέλαστης χωρίς πεζοδρόμια και ράμπες πόλης μας. 

3.Τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής στη πόλη μας με:

Αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού φόρτου μέσω της δημιουργίας ενός ασφαλούς δικτύου πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων, προσβασιμότητας και ασφαλούς μετακίνησης των ευπαθών και ευαίσθητων ομάδων και των ΑΜΕΑ.

ΤΗ ΔΙΑΧΕΊΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ και ΣΚΟΥΠΙΔΙΏΝ ΣΤΗ ΠΗΓΉ με τη κυκλική οικονομία και τις πρωτοποριακές μεθόδους που εφαρμόζονται σε άλλους δήμους με καταπληκτικά αποτελέσματα σε εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων στο Δήμο.
Διαχείρίσης των υδάτινων πόρων και του Φυσικού κύκλου του νερού.

Λεπτομερείς σχεδιασμοί με μεγάλο όραμα και πάθος σχεδιασμένοι για να υλοποιηθούν άμεσα.

Ανατρέξατε στο λεπτομερές ή περιληπτικό Πρόγραμμα των Πολιτών σε Δράση Χαϊδαρίου, έτσι ώστε να εισέλθετε με τη σειρά σας και να γίνεται κοινωνοί, μιας διάθεσης δυναμικού οραματισμού για τη πόλη μας και να ταχθείτε δίπλα μας, στην, από κοινού, υλοποίηση του οράματός μας, παρέχοντάς μας το προβάδισμα στην εκλογική αυτή μάχη.

Ο Δήμος μας έχει παραμείνει για δεκαετίες στάσιμος και απαρχαιωμένος. Ζητά και απαιτεί μια νέα και ρηξικέλευθη πολιτική πνοή και σχεδιασμό, έτσι ώστε να χαράξει με σθένος το ελπιδοφόρον μέλλον του, στα χρόνια που έπονται.

Ο Θοδωρής, αγωνιστής, μπροστάρης, βαθύς γνώστης των θεμάτων και προβλημάτων του Χαϊδαρίου μας εμπνέει και αξίζει ολόκαρδα και πέραν πάσης αμφιβολίας, να είναι ο αυριανός Δήμαρχος της πόλης μας.

Μας αξίζει και το έχουμε ανάγκη, να αντικρύσουμε μια πόλη που να συγκροτείται, να λειτουργεί και να αναπνέει. Να μην μιζεριάζει και μεμψιμοιρεί. Να αναδεικνύει το πλούτο της σε ανθρώπινο δυναμικό, σε υποδομές και να σέβεται, να τιμά και να προβάλλει το ιστορικό παρελθόν της και να σχεδιάζει με μεγάλη προσοχή, τεχνογνωσία, ενσυναίσθηση, πρόνοια, αγάπη και όραμα, το μέλλον που αρμόζει και αξίζει σε αυτή και τους κατοίκους της.

Δήμητρα Κατσιδονιώτη-Σκούφη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα 
Μέγαρα, με καταγωγή από την Ήπειρο. 
Από το 1975 κατοικεί στο Χαϊδάρι. 
Συμμετέχει ενεργά στα κοινά ως Συνοικιακή σύμβουλος, Πρόεδρος συλλόγου γονέων του 3ου Δημοτικού Χαϊδαρίου και Πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Χαϊδαρίου. 
Ειδικός Γραμματέας του Δ.Σ του μουσικού εργαστηρίου «Αμφίων».
Απόφοιτος του Φυσικού Τμήματος του Παν. Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ωκεανογραφία.(M.Sc).
Εκπαιδεύτρια ενηλίκων, Σύμβουλος Ομάδων και Οργανισμών, Ομαδική Αναλύτρια.
Υπηρέτησε 35 χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση, ως Διευθύντρια Γ΄Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προϊσταμένη Γραφείων Δ/βμιας Εκπαίδευσης, Διευθύντρια του 2ου Λυκείου Χαϊδαρίου και Φυσικός καθηγήτρια σε σχολεία του Χαϊδαρίου. 
Σήμερα ως Συντονίστρια της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης Πνευματικής Καλλιέργειας και Εκπαίδευσης, O.C.E.A.N NGO, είναι υπεύθυνη σε Διεθνές και Ευρωπαϊκό Επίπεδο Προγραμμάτων, Πολιτισμού Εκπαίδευσης και Συμβουλευτικής.


Διαβάστε: Πολίτες σε δράση Χαϊδαρίου

Ακολουθήστε μας