Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Σπύρος Ευαγγελάτος: Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Αιγάλεω και η "λακούβα" των 25.000

Κατηγορία: ΕΓΡΑΨΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 11 Αυγούστου 2020

Με ανάρτηση του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σπύρος Ευαγγελάτος σχολιάζει την απόφαση για τα  ΚΔΑΠ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΙΓΑΛΕΩ και ευθέως επικρίνει τη διοίκηση για σπατάλη, λόγω απευθείας ανάθεσης σε ιδιώτη για να κάνει μία εργασία ολίγων ημερών:

Ολόκληρη η ανάρτηση:


Εχθές η Δημοτική Αρχή εξέδωσε ανακοίνωση για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Δήμου Αιγάλεω καυτηριάζοντας τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (Ανάπλαση Αιγάλεω) ότι δεν στήριξε την σχετική απόφαση. 

Θα ήθελα εξ αφορμής αυτού να σας  δύο σκέψεις μου ως «εμπλεκόμενος». 

Η αφετηρία αυτής της ιδέας για την υλοποίηση των ΚΔΑΠ στην πόλη μας ήταν του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτ. Εκπαίδευσης και έμπειρου παιδαγωγού Νίκου Καββαδία. 

Όταν ενημερώθηκα μιας και είμαι μέλος της ανωτέρω επιτροπής χάρηκα και εγώ μαζί του. Πράγματι, τα ΚΔΑΠ προφέρουν δημιουργική απασχόληση σε παιδάκια 6-12 ετών εκτός σχολικού ωραρίου δίχως καμία επιβάρυνση της οικογένειας τους λόγω ΕΣΠΑ (2014-2020). Όλα ωραία (θεωρητικώς) μέχρι εδώ.

Γιατί λοιπόν κάποιος να μην ψηφίσει μία τέτοια πρόταση; Δύο λόγοι υπάρχουν, ή είναι πολιτικά "ανόητος" αφού φαίνεται να έχουν όλες οι πλευρές μόνον οφέλη ή υπάρχει κάπου «λακκούβα».

Ε, υπάρχει μία λακκούβα 25.000€! (20.000€ + ΦΠΑ). Αυτό το ποσό ανατέθηκε (; ) με απευθείας ανάθεση σε έναν ιδιώτη για να κάνει μία εργασία ολίγων ημερών που θα μπορούσαν κάλλιστα να την κάνουν οι Δημοτικές Υπηρεσίες με 0€ (αδειοδότηση ΚΔΑΠ). Ας απαντήσουν λοιπόν τι απέγινε τελικώς το προαναφερθέν χρηματικό ποσό [αναμόρφωση του Προϋπολογισμού οικ. έτους 2020 (ΚΑ 6141002)] και ποιος (αν) παρέσυρε τη Διοίκηση σε αυτή τη «σπατάλη» αμαυρώνοντας μία όμορφη ιδέα; 

Και τελικώς, αγαπητέ μου συνδημότη για πόσο καιρό θα ανέχεσαι καλές ιδέες που γεννιόνται με τις καλύτερες των προθέσεων να γίνονται business για κάποιους άλλους στην πλάτη σου; ή μήπως είναι η πρώτη φορά; Και αν υπάρχει πράγματι λεφτόδεντρο γιατί μας το κρύβουν και δεν μας το λένε να χαλαρώσουμε να μη γινόμαστε και εμείς «μίζεροι»; 


(Υ.Γ. Ξέρω, ότι κάποιους λίγους έχω «χαλάσει», αλλά σας περιμένω -ξέρετε εσείς-, τα γνωστά trols με τα ανύπαρκτα προφίλ που με συκοφαντούν, με βρίζουν ή και με απειλούν μήπως και πάψω να γράφω ή να μιλάω. Με την ελπίδα θα μείνετε ότι θα πάψω. Τη δουλειά μου κάνω και θα την κάνω σωστά, όσο έχουμε Ελευθερία και Δημοκρατία).


#Αιγάλεω #ΚΔΑΠ #ΑνάπλασηΑιγάλεω #Λεφτόδεντρο


 

Ακολουθήστε μας