Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Να κηρυχθεί διατηρητέα, η χρήση των αιθουσών ''Απόλλων'' και ''Αττικόν'', ζητά ο δήμος Αθηναίων

Κατηγορία: ΕΓΡΑΨΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιανουαρίου 2018

Δεκτή έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας η εισήγηση του δημάρχου Αθηναίων,κ. Γιώργου Καμίνη, να κηρυχθεί διατηρητέα η χρήση των κινηματογραφικών αιθουσών «Απόλλων» και «Αττικόν» του κτιρίου της οδού Σταδίου.


Ο δήμαρχος Αθηναίων κ.Γιώργος Καμίνης,έλαβε την έγκριση προκειμένου ο δήμος Αθηναίων να υποβάλει αίτημα στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με το οποίο θα ζητά το χαρακτηρισμό ως διατηρητέας, της χρήσης των δύο κινηματογραφικών αιθουσών.

Η αποκατάσταση του κτιρίου και η επαναλειτουργία των κινηματογράφων μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική ώστε να ζωντανέψει και πάλι η οδός Σταδίου, που έχει υποστεί σημαντικό αισθητικό, λειτουργικό και οικονομικό πλήγμα, σημείωσε στην εισήγησή του ο κ. Καμίνης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ και ΕΔΩ

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δήμου Αθηναίων η διατήρηση της χρήσης των δύο ιστορικών κινηματογραφικών αιθουσών, οι προσόψεις των οποίων καταστράφηκαν ολοσχερώς από την πυρκαγιά του 2012, και η αποκατάστασή τους σύμφωνα με τις αρχές της Αποκατάστασης Μνημείων, θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας.


cityofathens.gr

12/01/2018 

Ακολουθήστε μας


Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας