Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δημήτρης Παγουρτζής: Ανεύθυνο το δημοσίευμα για την ΒΙΟΧΡΩΜ – Απάντηση της εφημερίδας Προοδευτική

Κατηγορία: ΕΓΡΑΨΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 02 Μαρτίου 2018Οξύτατη επίθεση εξαπέλυσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δ Παγουρτζής στην τοπική εφημερίδα Προοδευτική. Αφορμή στάθηκε η διαφωνία του αντιδημάρχου με σχετικό ρεπορτάζ που έχει να κάνει με την μίσθωση του χώρου της ΒΙΟΧΡΩΜ. 

Τίτλος του συγκεκριμένου ρεπορτάζ ήταν: «Ο αντιδήμαρχος κ Παγουρτζής αποστέρησε τα δικαιώματα του Δήμου να διαπραγματευθεί και αγνόησε τα πλεονεκτήματα του χώρου.»Η επιστολή που απέστειλε στη Δικαιοσύνη Σήμερα ο κύριος Παγουρτζής έχει ως εξής: 

Περί δημοπρασιών πληροφόρηση συμπολιτών σε πείσμα αυτών που στερούνται γνώσης…

 Με αφορμή ανεύθυνο δημοσίευμα συγκεκριμένου δημοσιογράφου σχετικά με τη δημοπρασία των ακινήτων ιδιοκτησίας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας στο χώρο της πρώην ΒΙΟΧΡΩΜ  και για τη σωστή ενημέρωση των συμπολιτών μου σε ένα τόσο σημαντικό οικονομικό ζήτημα επισημαίνω τα εξής :

O διαγωνισμός διεξάγεται σύμφωνα με το Π.Δ 270/81

Μετά από τρεις άγονους διαγωνισμούς και την πιστή εφαρμογή όσων ο νόμος ορίζει δεν παρουσιάστηκε κάποιος ενδιαφερόμενος για την εκμίσθωση του χώρου

Σε κανένα σημείο του νόμου δεν προβλέπεται απευθείας συνεννόηση με υποψήφιο ενοικιαστή ή ενοικιαστές. Ακόμα και η απευθείας ανάθεση γίνεται από το Δημοτικό Συμβούλιο που καθορίζει και τους όρους

Η διαδικασία που προβλέπεται και θα εφαρμοστεί είναι νέα δημοπράτηση με όρους που θα καθορίσει η Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο

Πρόθεση μου ήταν και είναι να εισηγηθώ τη μείωση του  αρχικού τιμήματος  μέχρι 15%  λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία της υπηρεσίας ή στοιχεία που θα προκύψουν ώστε να γίνει περισσότερο ανταγωνιστικό με σκοπό την προσέλκυση και άλλων ενδιαφερόμενων. Η τελική τιμή ενοικίασης θα καθοριστεί από την ίδια την ΑΓΟΡΑ σύμφωνα με το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης.


Η παραπάνω αναφορά έχει σκοπό την ενημέρωση και ΜΟΝΟ  των δημοτών της πόλης μας σε πείσμα αυτών που διαστρεβλώνουν την αλήθεια , το νόμο και αλλοτριώνουν σκόπιμα κάθε υπηρεσιακή δεοντολογία σχετικά με τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας!

Παγουρτζής Δημήτρης

Αντιδήμαρχος Οικονομικών

Σας παραθέτουμε το δημοσίευμα της εφημερίδας Προοδευτική: http://proodeutiki.gr/?p=41790

Η απάντηση της εφημερίδας Προοδευτική στον αντιδήμαρχο κ. Παγουρτζή:

Ο αντιδήμαρχος κ. Παγουρτζής επιβεβαιώνει την πρόθεσή του, να μειώσει το ενοίκιο για τα κτίρια της πρ. ΒΙΟΧΡΩΜ κατά 15% με  επιστολή του

Λάβαμε από τον Αντιδήμαρχο κ. Παγουρτζή ένα κείμενο στο οποίο δεν κατονομάζει σε  ποιόν απευθύνεται, αλλά συμπερασματικά επειδή το θέμα της ενοικίασης των κτιρίων στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, η εφημερίδα μας το έχει αναδείξει και το παρακολουθεί, συμπεραίνουμε πως απευθύνεται μάλλον σαν απάντηση δημοσιεύματος που υπήρξε στην εφημερίδα μας, με τίτλο: «Ο αντιδήμαρχος κ. Παγουρτζής, αποστέρησε τα δικαιώματα του Δήμου να διαπραγματευτεί  και αγνόησε τα πλεονεκτήματα του χώρου».

Αφού σε αυτό αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι δημοπρασίες στο τέλος ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ, την ουσία του άρθρου που έλεγε πως : ο κ. Παγουρτζής «Δήλωσε πως θα προτείνει να μειωθεί το ενοίκιο κατά 10 με 15%.

Ποιά είναι η διαφωνία του λοιπόν ως προς το άρθρο, αφού και στο σημερινό του κείμενο το επιβεβαιώνει 100%;

Αφού προσπαθεί να παραδώσει μάθημα περί δημοπρασιών, καταλήγει πως θα εισηγηθεί ΕΚΠΤΩΣΗ στο ενοίκιο 10 με 15%.

Μάλιστα αναφέρει πως θα λάβει  υπόψη τα στοιχεία της υπηρεσίας ή στοιχεία που θα προκύψουν.

Μα που απευθύνεται τέλος πάντων ο κ. Παγουρτζής, είναι δυνατόν να προεξοφλεί από ΠΡΙΝ την πρόθεσή του για το αποτέλεσμα των στοιχείων που ΘΑ προκύψουν;

Εαν ο κ. Παγουρτζής καταλάβαινε τα στοιχεία και πλεονεκτήματα που έχουν δημοσιευτεί και ακουστεί για το χώρο, τότε θα προχωρούσε σε αύξηση του ενοικίου και όχι στη μείωσή του.

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!

Για χάρη της Δημοκρατίας και της πάγιας θέσης της «Π», να δίνει βήμα σε όλους που θέλουν κάτι να πουν, δημοσιεύουμε το κείμενο που μας έστειλε.

Δημοσιεύουμε λοιπόν παρακάτω το κείμενό του και θα επανέλθουμε όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία ενοικίασης των κτιρίων στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, για να «κάνουμε ταμείο», εκτός και αν γίνει καινούργια προσπάθεια «βιασμού» στης νοημοσύνης μας, από οποιονδήποτε.

πηγή
http://dikaiosinisimera.gr

Ακολουθήστε μας


Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας