Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

H Εκκλησία της Ελλάδος έστρωσε τραπέζι γιορτής σε μοναχικούς και άστεγους

Κατηγορία: ΕΓΡΑΨΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 10 Απριλίου 2018

Άγιο Πάσχα, η Ορθοδοξία υμνεί την Ανάσταση, την ανανέωση, την ελπίδα. 

 

Το μήνυμα της αγάπης, της πίστης και της ελπίδας αντηχεί σε όλη την Οικουμένη.

Η Εκκλησία της Ελλάδος και δη η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών «ανοίγει την αγκαλιά της», όχι όμως κατ' εξαίρεση, αλλά κατά κανόνα, και στρώνει τραπέζι γιορτής σε μοναχικούς, σε άστεγους, σε ενδεείς όπου γης του Δήμου Αθηναίων.

Εξάλλου, όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών- Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, «εντολή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου είναι ειδικά κατά τις γιορτινές ημέρες να μη μείνει κανείς χωρίς φαγητό, γιορτινό φαγητό, με αξιοπρέπεια και σεβασμό στην ιδιαιτερότητα που έχει επιφέρει η δυσκολία της οικονομικής κρίσης».

Τα 150 Κέντρα Ενοριακής Αγάπης, τα οποία είναι οργανωμένα και παρέχουν φαγητό όλον τον χρόνο, ανεξαιρέτως, φροντίζουν πάντα κατά τις μεγάλες εορτές οι ωφελούμενοι να απολαμβάνουν στα σπίτια τους αυτή την προσφορά, στη θαλπωρή της οικογενειακής ατμόσφαιρας.

Επειδή, όμως, υπάρχουν και άνθρωποι μονάχοι και, δυστυχώς, και άστεγοι, πλην του προγράμματος επισκέψεως στους αστέγους της Αθήνας, καθ' όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, κάθε βράδυ, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών έστησε ειδικό γιορτινό τραπέζι με αρνιά στη σούβλα από τις 9 το πρωί και μετά στην ενορία των Αγίων Ασωμάτων Θησείου, στην καρδιά του αθηναϊκού κέντρου, στη συμβολή των οδών Θερμοπυλών 4 και Γρανικού, με τη φροντίδα του πατέρα Ιγνατίου Μόσχου.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον προς τις ευάλωτες ομάδες δεν είναι όψιμο. Κάθε Τρίτη και καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, τους παρέχονται φαγητό, ρουχισμός, είδη πρώτης ανάγκης, καθαριότητας και φαρμακευτικό υλικό ύστερα από συνεργασία της Αρχιεπισκοπής με τον Δήμο Αθηναίων, που ανέλαβε την πρωτοβουλία.

Ειδικότερα, όμως, και σε ό,τι αφορά την Εκκλησία, είναι άξιο λόγου ότι έχει παραγάγει περισσότερες από 20 εκατ. μερίδες φαγητού, κατά την περίοδο της κρίσης.romfea.gr

Ακολουθήστε μας


Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας