Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Πεζοδρόμιο, το δωρεάν γυμναστήριο !!!

Κατηγορία: ΕΓΡΑΨΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2019


Πεζοδρόμιο, η νέα γυμναστική. Πραγματικά θα έπρεπε να είμαστε περήφανοι. Ζούμε στην πιο πρωτοποριακή χώρα του κόσμου – μια χώρα τόσο μπροστά σε θέματα δημόσιας υγείας, που έχει μετατρέψει όλες τις διαδρομές στον αστικό ιστό σε πίστες για την άθληση των πολιτών.


Πεζοδρόμιο, το δωρεάν γυμναστήριο
Νέοι και γέροι ασκούν τους μυς τους ανεβοκατεβαίνοντας πολυεπίπεδα πεζοδρόμια. Πλάγιοι κοιλιακοί, γλουτιαίοι και μηριαίοι δυναμώνουν με τη λοξοπορεία πάνω σε κεκλιμένα επίπεδα, ενώ νεραντζιές, κάδοι και παρκαρισμένα κάνουν πρόκληση ακόμη και την πιο απλή διαδρομή.

Η χώρα μας έχασε μια μεγάλη ευκαιρία όταν διοργάνωνε τους Ολυμπιακούς το 2004 να προτείνει νέα Ολυμπιακά αθλήματα – ειδικά στο βάδην μετ’ εμποδίων όλοι οι Έλληνες θα ήταν πρωταθλητές.


Αυτό βέβαια δεν είναι το μόνο σπορ στο οποίο διαπρέπουμε συλλογικά – τα δικά μου αγαπημένα είναι το σλάλομ πεζοδρομίου (ανάμεσα σε νεραντζιές και μηχανάκια) και η καροτσοδρομία μετ’ εμποδίων.

Ποιος Δήμας και ποιος Καχιασβίλι; Αν υπήρχε άρση βαρών μετ’ εμποδίων, όσοι Έλληνες γυρίζουν φορτωμένοι ψώνια θα σάρωναν τα μετάλλια το ένα μετά το άλλο.
Μάλιστα αναρωτιέμαι γιατί η χώρα μας δεν έχει αναδείξει κι άλλους δρομείς εκτός από τον Κεντέρη – μήπως δεν εξασκούμαστε όλοι καθημερινά στο τρέξιμο; Τρέξιμο να προλάβεις το φανάρι, τρέξιμο να μη σε πατήσει το μηχανάκι που ξεκινάει βιαστικά πριν ανάψει πράσινο, τρέξιμο να περάσεις απέναντι γιατί δεν υπάρχει διάβαση, τρέξιμο να κάνεις στη άκρη γιατί πίσω σου μαρσάρει αυτοκίνητο...

Η άποψη των οδηγών
Δυστυχώς, δεν επωφελούνται όλοι από τις ευκαιρίες που μας δίνονται για να γυμναστούμε. Οι περισσότεροι Έλληνες δηλώνουν ότι θεωρούν το περπάτημα δύσκολο (ή ακόμη κι επικίνδυνο, άκουσον-άκουσον!) και γι αυτό προτιμούν το αυτοκίνητο. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά κάποιοι δυσανασχετούν κιόλας όταν στο δρόμο τους βρίσκουν αθλούμενους που γυμνάζονται ευσυνείδητα ανεβοκατεβαίνοντας από το δρόμο στο πεζοδρόμιο κι αντίστροφα.

Και μηχανοκίνητος αθλητισμός
Πάντως πρέπει να παραδεχτώ πως δυσανασχετούν όσοι έχουν ροπή προς τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Οι συμπατριώτες μας αγαπούν την ταχύτητα και το έχουν αποδείξει πολλάκις – ίσως όχι παίρνοντας κύπελλα, αλλά παίρνοντας παραμάζωμα πολλά άλλα.
Ασφαλώς πολλοί απ’ αυτούς θα επιθυμούσαν να συμμετέχουν σ’ ένα ράλι – γι αυτό ώσπου να τους δοθεί η ευκαιρία, εξασκούνται με επιμονή μετατρέποντας σε πίστα τους όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.


Κοινωνική αλληλεγγύη πάνω απ' όλα
Οφείλουμε βέβαια ν’ αναγνωρίσουμε πως οι περισσότεροι οδηγοί βοηθούν τους πεζούς συναθλητές τους αυξάνοντας την πολυπλοκότητα του στίβου. Πώς το κάνουν αυτό; Είμαι πολύ απλό: αφήνουν τα οχήματά τους στις πίστες εξάσκησης.

mamastodromo.blogspot.com

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019

Ακολουθήστε μας