Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Αθήνα είναι " ένας νέος της εποχής".(του Θοδωρή Σπηλιοπουλου*)

Κατηγορία: ΕΙΠΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 21 Οκτωβρίου 2019


 


Στη Δυτική Αθήνα "αρμενίζουμε τα πέλαγα με βάρκα την ελπίδα "

Εμείς ," κάτω από το ποτάμι",παιδια και εγγονια παππούδες και γιαγιαδες ,πατεράδες και μαναδες, που προσπάθησαν να μας κάνουν πειραματόζωο της κρίσης ," οικονομικη ζώνη",

"Έμεις" εχουμε το δικαίωμα μιας καλύτερης ζωης,που είναι πρώτα απ' όλα το δικαίωμα στη δουλειά.

Θέλουμε να ακούσουμε ξανά τα σήμαντρα της ανάπτυξης στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά,το θόρυβο από τις μηχανές στις μικρές βιοτεχνίες ,θέλουμε ξανά τα νερα του Κηφισού να αντικρύσουν το ήλιο της Αττικής,(!)

Θέλουμε τα μνημεία πολιτισμού , ιστορίας ,μαζι με τα πάρκα πράσινου και τα βουνα μας του Ποικιλλου ορους-ορους Αιγαλεω να αποτελέσουν πόλους έλξης των σύγχρονων τουριστικων ρευματων και διεκδίκησης του τουριστικού προϊόντος και συναλλάγματος που ήδη έχει αναπτυχθεί στην ΑΤΤΙΚΗ αλλά στη Δυτική Αθήνα ,εξ αιτίας έλλειψης προσανατολισμού ,επενδύσεων και υποδομών είμαστε απλώς "παρατηρητες",όπως βέβαια και σε άλλα πράγματα που συμβαίνουν στην ΑΤΤΙΚΗ παρά την κρίση ( ποδηλατόδρομοι,πράσινοι διάδρομοι ," Αττική Ριβιέρα").


Θέλουμε τα Πανεπιστήμια ,οι σύγχρονες τεχνολογίες να βελτιώσουν την καθημερινότητα μας και να γίνουν πηγή ανάπτυξης .

Η αντισεισμική θωράκιση και ενεργειακή οικολογική αναβάθμιση του οικιστικού ιστου απαιτούν πολλά προγράμματα τύπου Φιλόδημος που έχουν δώσει μια δυνατότητα σύγχρονων παρεμβάσεων φιλικών στο πολίτη .μαζί με ένα αξιόπιστο "οριζόντιο "δίκτυο Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που θα ενώνει τις πόλεις ( σε αντίθεση με το Αθηνοκεντρικο Μετρο ).


Οι αξίες της ελευθερίας, της κοινωνικής προόδου, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης.βαφονται από το χρώμα του Αττικου ουρανού που στις γειτονιές μας " γκριζαρει θλιμμένα "

Αγωνιούμε για τη βιωσιμότητα του πλανήτη την ίδια ώρα που " αναπνέουμε "την Φυλή και δεν έχουμε δει ακόμα τον ορίζοντα ποτε θα τελειώσει και όσο αυτό δεν τελειώνει τόσο μας τρώει τις σάρκες μας ,μολύνει τη θάλασσα ,το βουνό και το "μυαλό" μας.


Προσπαθήσαμε χρόνια τώρα να πείσουμε τον εαυτό μας ότι δεν είμαστε παιδιά ενός κατώτερου θεού.

Φτιασιδωνουμε με "αθωότητα ' το μικροπεριβαλλον μας την ίδια στιγμή που τίποτα ουσιαστικό δεν γίνεται στις γειτονιές μας


Θυμίζουμε την ταινία "Η ζωή είναι ωραία ' ,la vie est belle,που ο ήρωας κανει παιχνίδι τη φυλακή και το στρατόπεδο συγκεντρωσης για να μην τραυματισει την ψυχή του μικρου του γυιου.

Θέλουμε να διακηρύξουμε τη πρόθεση μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να οικοδομήσουμε την Αριστερά της εποχής μας.


Αυτό το σπάνιο μείγμα των " καταφρονεμενων της Δυτικής Αθηνας είναι ο "κοινωνικός βάλτος "που τσαλαβουταμε εργαζομενοι και μικρομεσαίοι της περιοχής .

Και όπως στη Λίμνη Ρειτων ( Λίμνη Κουμουνδούρου) παρά την μόλυνση από το πετρέλαιο που έχει μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα τα νερά αυτοκαθαριζονται για να υποδεχτουν τα αποδημητικά πουλιά ,έτσι και εμείς εδώ στη Δυτική Αθήνα κτυπαμε τις "φτερούγες"μας για να διώξουμε τη μολυσμένη λάσπη της κοινωνικής απαξίωσης και των αδιεξόδων της δύσκολης καθημερινότητας που βιώνουμε.


Προσπαθούμε να αναδεικνύουμε με συνέπεια τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας που παλεύει για ρεαλιστικές και προοδευτικές απαντήσεις σε όλα τα σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας ,η χώρα και ο λαός μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ -Προδευτικη Συμμαχία στη Δυτική Αθήνα διατήρησε το σύνολο των δυνάμεων ,παρέμεινε"ενας νέος της εποχής", παραφράζοντας τον Αιγαλιωτη Ζαμπέτα .


Η κοινωνική και πολιτική Αριστερά είναι ταυτισμένη με τον ΣΥΡΙΖΑ .

Γιατί στη Δυτική Αθήνα η νεοφιλελεύθερη οικονομική κρίση διαπέρασε κάθε πτυχή της ζωής μας. Οι μεγάλες αρνητικές ανατροπές και η χειροτέρευση στην ικανοποίηση καθημερινών αναγκών και απαιτήσεων σφυρηλάτησε το δημοκρατικό πείσμα, τη δημιουργικότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης που είναι ριζωμένο στις γειτονιές μας.


Στη Δυτική Αθήνα χρειαζομαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη .

Μια συμπυκνωμένη δημοκρατική πρόταση αναβάθμισης που θα έχει την σφραγίδα κυρίως ανθρώπων και κοινωνικών συλλογικοτήτων της της


Ο ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας χρειάζεται να επικαιροποίησει την αναπτυξιακή πρόταση για τη Δυτική Αθήνα που παρουσιασε δημόσια τον 01/2016.

Μια πρόταση που θα περιλαμβάνει την υπεράσπιση και αναβάθμιση της κοινωνικής πολιτικής απέναντι σε νεοφιλελεύθερες πρακτικές, τη δημιουργία αναπτυξιακών παρεμβάσεων με στόχο και τον περιορισμό της ανεργίας, την υλοποίηση σύγχρονων υποδομών, τη βελτίωση της καθημερινότητας στις πόλεις μας, τη διεύρυνση των δημοκρατικών λειτουργιών σε όλα τα επίπεδα, την προστασία του περιβάλλοντος, την υποστήριξη πολιτιστικών δράσεων, την υπεράσπιση και διεύρυνση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.


Όλοι μαζί παρόντες και παρούσες

Μικροί και μεγάλοι αγώνες που αγκαλιάζουν από την προστασία, την ανάδειξη και τον αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα του Πάρκο Τρίτση και αντίστοιχα του Ποικίλου Όρους, το αίτημα για πόλεις ασφαλείς και ανοικτές για όλες και όλους αλλά και προσβάσιμες για ΑμεΑ, για υποδομές λειτουργικές, για καθαρή θάλασσα στη γειτονιά μας στον κόλπο Ελευσίνας, θέλουν εκτός από την επιδοκιμασία και την ενεργή συμμετοχή.

Για να είναι αποτελεσματική η αριστερά που έχει ανάγκη η κοινωνία και που οραματιζόμαστε χρειάζεται τις στερεες βάσεις οργανώσεων μελών με κοινωνική γείωση και μεγάλη αριθμητική διεύρυνση .


Σ αυτό το πολύβουο πολιτικό εργαστήρι θα αποτυπωθούν με επάρκεια οι σύγχρονες ανάγκες μας στην Δυτική Αθήνα.

Στους Αγίους Αναργύρους-Καματερό, στο Ίλιον, στο Περιστέρι, στο Αιγάλεω, στην Αγία Βαρβάρα, στο Χαϊδάρι και στην Πετρούπολη οι νέες μαζικές οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα βρίσκονται συνεχώς και δημιουργικά μέσα στην ζωή και την καθημερινότητα.


Οι νέες και οι νέοι της Δυτικής Αθήνας θα πρωταγωνιστήσουν σε αυτή την προσπάθεια. Ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός και η χρεοκοπία τους/τις αμφισβήτησε το δικαίωμα στη δουλειά, στην αυτόνομη ζωή, στην αξιοπρέπεια, στην γνώση, στο να μπορούν να δημιουργήσουν οικογένεια αλλά ακόμη και να ζήσουν στην πατρίδα τους. Το χθες του υποκατώτατου μισθού που κατήργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, το φαινόμενο της φυγής στο εξωτερικό που ανακόπηκε αισθητά τα τελευταία 3 έτη, η επιδότηση ενοικίου από τις αρχές του 2019 για να φύγουν από το παιδικό δωμάτιο, η αναβάθμιση των ανώτατων σπουδών που οδήγησε μεταξύ άλλων και στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ήταν τα πρώτα και αναγκαία βήματα για τη νέα γενιά που το αποτύπωμα τους φάνηκε έντονα και στη Δυτική Αθήνα. Η νεολαία όμως αναμετράται καθημερινά με την αδήλωτη εργασία και υπερωριακή απασχόληση, με πελατειακές και μη δίκαιες λογικές και πρακτικές σε όλα τα επίπεδα των θεσμών και λειτουργιών και δυστυχώς χωρίς την αναγνώριση και ανάδειξη των δεξιοτήτων και επιστημονικών εφοδίων που έχει κατακτήσει. Η νεολαία επομένως μπορεί να ανατρέψει συλλογικά και προοδευτικά τα κακώς κείμενα…

Ο νέος πολιτικός φορέας χτίζεται ανοιχτός σε όλους τους αριστερούς, προοδευτικούς, δημοκρατικούς, ανήσυχους πολίτες.


Ανοιχτός στις κοινωνικές δυνάμεις που έχουν συμφέρον και κατανοούν ότι έχουν συμφέρον από την αλλαγή οικονομικού, κοινωνικού, και κρατικού μοντέλου.

Ανοιχτός στις δημιουργικές και αγωνιστικές πρωτοβουλίες της κοινωνίας, ανοιχτό στην κοινωνική κριτική και σε όσα αυτή παράγει τόσο σε επίπεδο πρακτικής όσο και θεωρίας. Ανοιχτός στην δημιουργικότητα, την φαντασία και την καινοτομία των κινημάτων.


Χτίζουμε όλο μαζί εναν φορέα που συμμετέχει με όρους δημιουργικούς στους κοινωνικούς χώρους και όχι με διάθεση επιβολής της «μοναδικής» αλήθειας.

Ο κόσμος της εργασίας, οι νέες και οι νέοι ,οι άνεργοι, οι ανθρώποι του πολιτισμού και των γραμμάτων, οι αυτοαπασχολούμενοι όσοι επιχειρούν στην οικονομία, με όρους ανάπτυξης και σεβασμού των εργασιακών δικαιωμάτων,μας "κλείνουν το μάτι "και ζητούν να είναι παρόντες στο μεγάλο προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικη Συμμαχία και της προοδευτικής παράταξης. Να δώσουν τη δική τους πνοή, τη δική τους πείρα, της δική τους ενέργεια, στο μεγάλο κόμμα της προόδου, που χρειάζεται σήμερα η χώρα.


Με τους χιλιάδες νέους πρωταγωνιστές των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων που έρχονται ,

Θα παλέψουμε μαζί

Για μια κοινωνία που θα χωράει τα όνειρα και τις ανάγκες μας. Για μια συλλογική ζωή με νόημα και αποτελεσματικότητα. Κάνουμε όλοι μαζί το αποφασιστικό βήμα.


Είναι δική μας υπόθεση η συγκρότηση της σύγχρονης μεγάλης αριστερής και προοδευτικής παράταξης που θα εκφράζει τη μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία.


Αυτή και μόνο αυτή είναι που μπορεί να γίνει ηγεμονική δύναμη και να αλλάξει την Ελλάδα στην κατεύθυνση της ισότητας και της αλληλεγγύης, στην κατεύθυνση του σοσιαλισμού με δημοκρατία και ελευθερία.

Ακολουθήστε μας