Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ και ΕΡΙΚ ΛΑΝΕΡ, για την κατάσταση με την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό

Κατηγορία: ΕΙΠΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2017

 

Τα συμπεράσματά της για τον τρόπο αντιμετώπισης της πετρελαιοκηλίδας στον Σαρωνικό, παρουσίασε στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, η ομάδα εμπειρογνωμόνων από το λιμάνι του Ρότερνταμ, που τα τελευταία 24ωρα μετέβησαν στην Αθήνα μετά από συνεννόηση του κ. Καμίνη με τον δήμαρχο Ρότερνταμ.

 Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Βρισκόμαστε σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του παραλιακού μετώπου, στον Άλιμο, με τον δήμαρχο του δήμου Αλίμου κ. Κονδύλη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, περιοχές που έχουν πληγεί. Αξιωματούχοι και εμπειρογνώμονες του λιμανιού του Ρότερνταμ, που από προχθές βρίσκονται στην Αθήνα, μας ενημέρωσαν για το πώς αποτιμούν την κατάσταση αλλά και την εμπειρία τους για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών στην περιοχής τους. Οι Ολλανδοί εκπρόσωποι εξήραν τη δουλειά που γίνεται από πάρα πολλούς εργαζόμενους, εθελοντές και μη, σε όλη την έκταση της ακτογραμμής. Βλέπουμε ανθρώπους να δουλεύουν πάρα πολύ σκληρά. Από κει και πέρα θέλει ακόμα περισσότερη δουλειά. Θέλει ειδικά μέσα για τις περιοχές που έχουν πληγεί ανάλογα με το αν είναι βραχώδεις επιφάνειες ή καλυμμένες με άμμο. Στο δήμο Αθηναίων είμαστε πρόθυμοι να έρθουμε με εθελοντές να βοηθήσουμε στον καθαρισμό της ακτογραμμής. Θα ήθελα και πάλι να συγχαρώ τους δημάρχους και τα επιτελεία τους, επειδή φέρνουν και αυτοί εθελοντές, για την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν στις περιοχές τους. Επίσης να ευχαριστήσω και τους εκπροσώπους από το λιμάνι του Ρότερτνταμ και βεβαίως τον δήμαρχο Ahmed Aboutaleb που είχε την καλοσύνη να ανταποκριθεί αμέσως στην παράκλησή μου».


ΕΡΙΚ ΛΑΝΕΡ (Επικεφαλής αντιπροσωπείας του Ρότερνταμ): «Θα μπορούσε η συγκεκριμένη παραλία με πολλή δουλειά να καθαρίσει σε μισή ημέρα. Συνήθως βλέπουμε σε μερικές εβδομάδες αν μπορεί να εμφανιστεί πάλι πετρέλαιο αλλά αυτό εξαρτάται από τον καιρό. Αν είναι πιο άγρια η θάλασσα είναι πιο εύκολο να εμφανιστεί και πάλι».


cityofathens.gr

Ακολουθήστε μας