Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Γ. Καμίνης: «Η Ευρώπη να ασχοληθεί με την ατζέντα των νέων για να μην της γυρίσουν την πλάτη»

Κατηγορία: ΕΙΠΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 02 Δεκεμβρίου 2017

 

«Οι πολίτες αξιώνουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση λύσεις για την ανεργία και 

 


κυρίως μεταξύ των νέων, καλύτερες δουλειές, καλύτερη εκπαίδευση, περισσότερηασφάλεια, εξάλειψη των ανισοτήτων, πιο υγιείς και ανθεκτικές πόλεις τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στη δημόσια συζήτηση, με θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης», που διοργανώθηκε στο Σεράφειο από τους Financial Times, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Europe Direct του δήμου Αθηναίων.


Παρουσία δεκάδων φοιτητών, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι «δεν πρέπει να παραγνωριστεί η σημασία της Συνόδου του Γκέτεμποργκ γιατί τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής είναι εκείνα που απασχολούν περισσότερο τη νέα γενιά που όλο και πιο έντονα γυρίζει την πλάτη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Χρειάζεται μια Ευρώπη που να ασχολείται με τα ζωτικά τους ζητήματα» είπε χαρακτηριστικά.


Ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία πως το μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται από το πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις και από το εάν αυτές σχετίζονται με τις σύγχρονες προκλήσεις». Ο κ. Καμίνης πρόσθεσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι σε θέση να προσφέρει λύσεις στα ζητήματα αυτά μόνο εάν ενισχυθεί ουσιαστικά και λάβει τολμηρές αποφάσεις σε οτι αφορά ευρύτερα τις ευρωπαϊκές πολιτικές και κατευθύνσεις που θα αποφασίσουν (αλλαγή οικονομικού μοντέλου, κατευθύνσεις για ενίσχυση κοινωνικών δαπανών κλπ). Αν δεν τα καταφέρει στους τομείς αυτούς - παρά τις δεσμεύσεις που θεωρητικά έχουν αναληφθεί - η απογοήτευση και η δυσαρέσκεια του κόσμου θα είναι μεγάλη».cityofathens.gr

Ακολουθήστε μας