Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Οι αποζημιώσεις και οι ενισχύσεις για τον αγροτικό κόσμο (video)

Κατηγορία: ΕΙΠΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 05 Δεκεμβρίου 2017

 

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφορικά με τις αποζημιώσεις στους αγρότες επεσήμανε την αναγκαιότητα οι ίδιοι παραγωγοί να υποβάλλουν εντός των ημερομηνιών τις αιτήσεις για τις δηλώσεις προκειμένου να μπορούν να τις λάβουν εγκαίρως. 


Αναφορικά με τις ενισχύσεις, έκανε γνωστό, ότι τις επόμενες ημέρες θα πιστωθούν στους αγρότες 1,2 δισ. 


«Εκείνες οι καλλιέργειες που είναι ασφαλισμένες θα κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες από τον ΕΛΓΑ. Για όσες δεν είναι ασφαλισμένες, η μόνη δυνατότητα είναι να δημιουργηθεί ένας φάκελος –ΠΣΕΑ– οι οποίοι θα υποβληθούν για έγκριση, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή», εξήγησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

ΒΙΝΤΕΟ : ΕΔΩ

Παράλληλα, όπως εξήγησε ο υπουργός και οι αλιείς θα συμπεριληφθούν στις αποζημιώσεις λόγω ζημιών, καθώς πρόκειται για επιχειρηματικού χαρακτήρα δραστηριότητα.

«Ξεδιπλώνουμε», είπε «ένα πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης μιλάμε για 4,7 δισ. με κοινοτικούς πόρους που με την εθνική συμμετοχή θα φτάσει τα 5,6 δισ. και συνολικά θα αναμοχλεύσει 6 δισ. και προκηρύσσουμε συνέχεια μέτρα και διαδικασίες».

Από τα χρήματα, το 55% των χρημάτων έχουν δεσμευτεί είτε με προκηρύξεις έργων, είτε με προγράμματα, όπως το LEADER το οποίο αφορά 50 περιφέρειες, 50 τοπικές αναπτυξιακές δράσεις.


Πηγή: ΕΡΤ1

Ακολουθήστε μας