Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Γρηγόρης Γουρδομιχάλης: Ο υπουργός Περιβάλλοντος αναγνώρισε το δίκαιο αίτημα μας για την αποκατάσταση της χωματερής Σχιστού με ραδιενεργά απόβλητα

Κατηγορία: ΕΙΠΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 09 Μαρτίου 2018


Ανάρτηση του Προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρη Γουρδομιχάλη για την επερώτηση της Εύης Καρακώστα, βουλευτινας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την αποκατασταση της χωματερής Σχιστού με ραδιενεργά απόβλητα:

"Πριν λίγο συζητήθηκε στη Βουλή επερώτηση της Εύης Καρακώστα, βουλευτινας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την αποκατασταση της χωματερής Σχιστού με ραδιενεργά απόβλητα.

Ο υπουργός Περιβαλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, αναγνώρισε το δίκαιο αίτημα μας για την αποκατάσταση της χωματερής και δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση του έργου.

Είναι χαρακτηριστική η φράση του υπουργού "το περιβάλλον δεν αρχειοθετείται".
Δικαίωση για τον ΠΕΣΥΔΑΠ και την Αυτοδιοίκηση!
Ελπίδα για το περιβάλλον στη περιοχή μας!"


Το πρόσφατο ιστορικό:

Το Νοέμβριο στο παρά πέντε και κάτω από μεγάλες πιέσεις πρωτοβουλίας κατοίκων και του Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) αποσοβήθηκε μια ραδιενεργή «βόμβα» στην παλιά χωματερή Σχιστού.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέβαλε την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) για τα ραδιενεργά απόβλητα στο Σχιστό λίγες ημέρες μετά τον κακό χαμό που προέκυψε από την υπόθεση της Μάνδρας.

Επρόκειτο για μια προσπάθεια που ήλθε να καλύψει την καθυστέρηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής σε ένα μείζον ζήτημα για τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που κατοικούν στον Πειραιά και την ευρύτερη Δυτική Αθήνα.

Σε έκτακτη σύσκεψη με την συμμετοχή της βουλευτή Β΄ Πειραιώς ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα, του Προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Σπύρου Κοκκινάκη και υπηρεσιακών παραγόντων από την Περιφέρεια, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, διαπιστώθηκε ότι έχουν ολοκληρωθεί και παραληφθεί οριστικά οι τρεις από τις τέσσερις φάσεις του έργου αποκατάστασης του ΧΑΔΑ.

Επίσης, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα έπρεπε να εξετάσουν το φάκελο του ΠΕΣΥΔΑΠ για την αποκατάσταση της 4ης και τελευταίας φάσης, του έργου, η οποία έχει καθυστερήσει περίπου 1,5 χρόνο και αφορά την στέγη του ΧΑΔΑ.

Ακολουθήστε μας