Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Νίκος Ζενέτος: «Είμαι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στους Δήμους». Τι είπε για αποθεματικά, πάρκο Τρίτση, διαχείριση απορριμμάτων

Κατηγορία: ΕΙΠΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2019

Οικονομικά και αποθεματικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διαχείριση απορριμμάτων, ιδιωτικοποίηση καθαριότητας και πάρκο Τρίτση βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συνέντευξης που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος.


Για τα οικονομικά και τα αποθεματικά των Δήμων
Η μείωση των πόρων του Α΄ βαθμού αυτοδιοίκησης από το 2009 έως σήμερα είναι περίπου στο 70%. Εκείνο, ωστόσο, που δυσχεραίνει οικονομικά τους Δήμους, είναι η απώλεια των εσόδων από τους παρακρατηθέντες πόρους. Για το Δήμο Ιλίου η απώλεια είναι 1.300.000 ευρώ ετησίως, γεγονός που σημαίνει ότι προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα με πολύ λιγότερα χρήματα. Υπάρχει τώρα και η απόφαση για τη μεταφορά των αποθεματικών των ΟΤΑ την Τράπεζα της Ελλάδας, γιατί προφανώς θέλει η ίδια η κυβέρνηση να έχει της διαχείρισή τους. Ο Δήμος Ιλίου ξεκίνησε στην αρχή της κρίσης (2009-2010) με αποθεματικό ύψους περίπου 13 εκατομμυρίων ευρώ και αυτή τη στιγμή έχει περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα χρήματα κράτησαν την κοινωνία στα πόδια της, μέσα από εκεί κάναμε κοινωνική πολιτική.
Για τη διαχείριση απορριμμάτων
Την αρμοδιότητα της διαχείρισης απορριμμάτων έχει η Περιφέρεια. Εδώ και χρόνια έχουμε επισημάνει ότι ο τρόπος που γίνεται είναι λάθος και δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε. Εκείνος που έχει τη διαχείριση, έχει την ευθύνη και δεν είναι σωστό να τη μεταθέτει αλλού. Αξίζει να αναφέρουμε, πάντως, ότι ο Δήμος Ιλίου ήταν από τους πρώτους Δήμους που εγκατέστησαν μπλε κάδους. Ήταν επίσης από τους πρώτους που πρότειναν πράσινο σημείο.
Για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας
Είμαι απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας στους Δήμους. Ο ιδιώτης θα έχει στην αρχή καλύτερες τιμές και χαμηλότερα κόστη, όταν όμως ο μηχανολογικός εξοπλισμός και οι εργαζόμενοι κατανεμηθούν σε άλλες υπηρεσίες και η υπηρεσία καθαριότητας διαλυθεί, ο Δήμος θα έχει παραδοθεί.
Για το Πάρκο Τρίτση
Ο Φορέας Διαχείρισης του Πάρκου Τρίτση δημιουργήθηκε για να καταλάβουν κάποιοι άνθρωποι θέσεις, δεν εξυπηρετεί τίποτε άλλο. Δεν έχει την απαιτούμενη εμπειρία, ούτε τον εξοπλισμό. Το Πάρκο, για να γίνει πάλι όμορφο, πρέπει να επιστρέψει στα χέρια της Αυτοδιοίκησης.

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας