Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Παρουσίαση «Σάρλιτζα Παλλάς» - Βιβλίο που θα συγκλονίσει το Πανελλήνιο !

Κατηγορία: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου 2019


«Σάρλιτζα Παλλάς»: Άλλο ένα βιβλίο του συγγραφέα του «Ισμαήλ και Ρόζα» Γιάννη Γιαννέλη-Θεοδοσιάδη που θα συγκλονίσει!


Ένα καινούργιο βιβλίο του εμπνευσμένου συγγραφέα του βιβλίου «Ισμαήλ και Ρόζα» Γιάννη Γιαννέλη, που θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Πατάκη, αναμένεται να συγκλονίσει το Πανελλήνιο!

Ο εμπνευσμένος συγγραφέας του βιβλίου «Ισμαήλ και Ρόζα» Γιάννης Γιαννέλης θα παρουσιάσει τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στο Public Συντάγματος το νέο του βιβλίο «Σάρλιτζα Παλλάς» (Εκδόσεις Πατάκη), που αναμένεται να συγκλονίσει το Πανελλήνιο!

To βιβλιοπωλείο Public και οι Εκδόσεις Πατάκη μας προσκαλούν τη Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 και ώρα 21:00μ.μ. στο Public café Συντάγματος στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Γιαννέλη-Θεοδοσιάδη, “Σάρλιτζα Παλλάς”.

 

 

 


Παρουσιάζουν το βιβλίο οι:

Μίκης Α. Πρωτοπαπαδάκης, πρ.υφυπουργός και ευρωβουλευτής (περιόδου 1974- 1984), εγγονός του αείμνηστου πρωθυπουργού του 1922, Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη Τίτος Αθανασιάδης, δημοσιογράφος και ιστορικός και ο συγγραφέας. 

Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός, Ευγενία Δημητροπούλου.

Έρωτας, πάθος, δολοπλοκίας στην Ελλάδα στο εκρηκτικό κλίμα του μεσοπολέμου. του μεσοπολέμου. Μια πραγματική ιστορία κατατρεγμένων προσφύγων από τη Μικρά Ασία που αγωνίζονται να επιβιώσουν από την κόλαση του διωγμού στη Σμύρνη! Με βάσανα και κόπους καταφθάνουν στη Λέσβο και καταλύουν σ επιταγμένους χώρους, παραπλεύρως στο περίφημο ξενοδοχείο «Σάρλιτζα Πάλλας» όπου πλέκονται συγκλονιστικές ερωτικές ιστορίες. Η μοίρα και ο έρωτας τους ενώνουν, αλλά και τους χωρίζουν μέσα από την οδύνη που προκαλούν τα πολιτικά πάθη και τα παιχνίδια των Μεγάλων Δυνάμεων που έθρεψαν τον Εθνικό Διχασμό και οδήγησαν στην εθνική καταστροφή του 1922. Οι ήρωες κινούνται ανάμεσα στη Δραπετσώνα-με τους τεκέδες, τα χασισοποτεία και τα περίφημα δημοτικά μπορντέλα των «Βούρλων» και στην Κηφισιά, σε μια περίοδο που κορυφώνεται με τη «Δίκη των Εξι» και σημαδεύεται από αλλεπάλληλες δικτατορίες. Ύστερα από μια διαδρομή με μεγάλες ανατροπές, αναζητούν την ευτυχία και τη χαμένη τους αθωότητα πίσω στη Λέσβο και στο Σάρλιτζα Παλλάς!

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: 

Γιάννης Γιαννέλλης – Θεοδοσιάδης

 γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε ως δικηγόρος στη Μυτιλήνη. Το 2007 εξελέγη για τέταρτη φορά βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ενώ το 2019 ανέλαβε τη θέση του γενικού γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, από την οποία παραιτήθηκε το Φεβρουάριο του 2019. Είναι μέλος της Εταιρρίας Ελλήνων λογοτεχνών.

Έχει τιμηθεί από την Ολλανδική Κυβέρνηση με το ανώτατο παράσημο του Τάγματος των Ιπποτών της Οράγγης. Έχει γράψει: “Η λαϊκή πολιτική σάτιρα στο τέλος του 19ου αιώνα” (εκδόσεις “Έφεσος”, 2001) και “Ο λαός εικονογραφεί την ιστορία του” (εκδόσεις “Ι. Σιδέρης”, 2003), καθώς και τα μυθιστορήματα “Ισμαήλ και Ρόζα” (εκδόσεις “Πατάκη”, 2004), που έχει μεταφραστεί και κυκλοφορεί στην Τουρκία και έχει μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη με τεράστια επιτυχία με τον τίτλο “Η Ρόζα της Σμύρνης”, “Το βλέμμα της Ήρας” (εκδόσεις “Πατάκη”, 2008) και “Η λίστα του Χόρχε” (εκδόσεις “Πατάκη”, 2011), “Cafe Napolitano” (Αιολίδα, 2013). Επίσης έχει συγγράψει μελέτες για το λαϊκό μας πολιτισμό.


sissysworld.com

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας