Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Έρχονται οι «Αιγαιοπελαγίτες Πρόσφυγες στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Κατηγορία: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Δημοσιεύτηκε στις 06 Δεκεμβρίου 2017


Το ιστορικού περιεχομένου βιβλίο,

«Αιγαιοπελαγίτες Πρόσφυγες στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»,

θα παρουσιαστεί τηνΤετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 στις 6.30 μ.μ. 

στην ΕΣΗΕΑ.


Περιλαμβάνει συνεντεύξεις, μαρτυρίες και στοιχεία για τους πάνω από 30.000 Έλληνες πρόσφυγες στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που διασχίζοντας το Αιγαίο, περιπλανήθηκαν στην Τουρκία, τη Συρία, το Λίβανο, την Παλαιστίνη, την Αίγυπτο, το Βελγικό Κονγκό, την Αιθιοπία, κλπ

Οι ίδιοι μιλούν για τις συνθήκες διαφυγής τους, την υποδοχή τους σε άλλες χώρες, την οργάνωση της ζωής του, την εκπαιδευτική διαδικασία των Ελλήνων προσφυγοπαίδων, την επιστροφή τους, κλπ

Το βιβλίο βγαίνει από τις εκδόσεις Νότιος Άνεμος

(συγγραφέας Νάσος Μπράτσος).

Προδημοσιεύσεις μέρους της ύλης του, θα γίνουν από το Σάββατο 16 έως και την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, μέσα από την ιστοσελίδα www.ert.gr.


Συγκεκριμένα θα προδημοσιευτούν τα ακόλουθα υλικά:

Η ιστορία του πυγμάχου στη Λαϊκή Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης, μετέπειτα φυλακισμένου από το καθεστώς Μεταξά και δραπέτη, πολεμιστή του ελληνοϊταλικού πολέμου και ακολούθως πρόσφυγα (μετά από επεισόδιο με γερμανοτσολιάδες) στην Αίγυπτο Δημήτρη Κοροντζή.

Δημήτρης Κοροντζής


Συνέντευξη του Ικαριώτη πρόσφυγα Γιάγκου Μαυρογεώργη, που στη συνέχεια εντάχθηκε στις ένοπλες δυνάμεις στη Μέση Ανατολή και στην Αντιφασιστική Στρατιωτική Οργάνωση (Α.Σ.Ο.).

Η ιστορία του Νικόλαου Φράγκου, πρόσφυγα από την Ικαρία που στη συνέχεια εντάχθηκε στις ένοπλες δυνάμεις στη Μέση Ανατολή και στην Αντιφασιστική Στρατιωτική Οργάνωση (Α.Σ.Ο.)Η ιστορία του Αριστοτέλη Ελευθερόγλου, βαρκάρη από τη Σάμο, που φυγάδευε κόσμο, μέχρι να τον καταδώσουν στους Ιταλούς, με αποτέλεσμα να γίνει και ο ίδιος πρόσφυγας και να φτάσει μέχρι την Αβησσυνία.

Ν. Φράγκος

Γ. Μαυρογεώργης

Εντός των ημερών θα ανακοινωθεί και το πάνελ της βιβλιοπαρουσίασης, που εκτός από το συγγραφέα και τον Ομότιμο καθηγητή Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Προκόπη Παπαστράτη, θα αποτελέσουν πρόσφυγες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Προεδρείο στη βιβλιοπαρουσίαση θα είναι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Θωμάς Σίδερης.

Πλήθος φορέων (Τοπική Αυτοδιοίκηση, παροικιακές οργανώσεις, πολιτιστικοί σύλλογοι, κλπ) έχουν στηρίξει με την αιγίδα τους την έκδοση, καθώς και με χορηγίες επικοινωνίας, που αναφέρονται μέσα στις σελίδες του βιβλίου.


ert.gr

Ακολουθήστε μας


Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας