Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Σταύρος Τσίρμπας: Στόχος μας η εφαρμογή τεχνολογιών υδρογόνου στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού για προστασία του περιβάλλοντος

Κατηγορία: ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ Δημοσιεύτηκε στις 06 Μαρτίου 2020


 

Την πρόθεσή του να εφαρμόσει τεχνολογίες υδρογόνου στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού εξέφρασε ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας κατά τη συνάντηση που είχε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020.

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων και Καματερού κ. Τσίρμπας παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Δρ. Βασίλη Αναλυτή συναντήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γενική Γραμματεία Επενδύσεων & ΕΣΠΑ με τον Διευθυντή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού της Εφαρμογής κ. Λογοθέτη και υπηρεσιακούς παράγοντες στο πλαίσιο της οποίας εκδηλώθηκε η ειλημμένη απόφαση του Δήμου να προχωρήσει σε εφαρμογή τεχνολογιών υδρογόνου στις δημοτικές μεταφορές, με σκοπό τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.


Συζητήθηκαν ακόμα οι δυνατότητες επιδότησης και χρηματοδότησης υποδομών και οχημάτων υδρογόνου τόσο από Ευρωπαϊκά (Connecting Europe Facility - CEF) και Εθνικά (ΕΣΠΑ) Προγράμματα.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Υπουργείο ότι προτίθενται να εφαρμόσουν τεχνολογίες υδρογόνου στο δημοτικό τους στόλο (απορριματοφόρα, λεωφορεία, σάρωθρα, ποδήλατα κτλ.).


Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και στελέχη του Εθνικού Κέντρου Έρευνας ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ με επικεφαλής τον Διευθυντή του εργαστηρίου τεχνολογιών ενέργειας και ασφάλειας.

Ακολουθήστε μας