Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ με ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ και ΥΠΟΜΟΝΗ

Κατηγορία: ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαρτίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ


Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισες

Η κατάσταση την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι ΚΡΙΣΙΜΗ. Όμως με ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, ΥΠΟΜΟΝΗ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ο Δήμος μας, με συμμάχους τους πολίτες ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΜΕΤΡΟ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ Η ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Στόχος του Δήμου είναι να αποφευχθεί ο συνωστισμός από τη φυσική παρουσία των πολιτών στις υπηρεσίες του Δήμου στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας και κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.


Ενημερώνουμε ότι τα ΚΑΠΗ, το ΚΕΠ Υγείας, η ΔΗΚΕΑΒ, οι ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, οι ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ, η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, οι ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ χώροι, οι χώροι ΑΝΑΨΥΧΗΣ του Δήμου, θα είναι κλειστοί έως το τέλος Μαρτίου. Θα λειτουργούν μόνο το ΚΕΠ, το Δημαρχείο, η Υπηρεσία Καθαριότητας και τμήματα της Κοινωνικής Υπηρεσίας

ΥΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:

Οι πολίτες ΔΕΝ θα έρχονται στο Δημαρχείο και στο ΚΕΠ

ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΚΗ και ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ.

Κάνουμε έκκληση σε όλους τους πολίτες

Τα επείγοντα αιτήματα να αποστέλλονται στο Δήμο και να εξυπηρετούνται:


ηλεκτρονικά στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


με φαξ στον αριθμό: 213 201 9395 - 213 201 9394


στα παρακάτω τηλέφωνα, ανά υπηρεσία:

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ: 213 201 9300

ΓΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ: 213 201 9363, 213 201 9365 και 213 201 9366

ΚΕΠ: 213 2060400,

ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟ - ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ: 213 201 9319, 213 201 9315

ΕΣΟΔΑ : 213 201 9338 & 335

ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ:213 201 9333-334

ΤΕΧΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΑ: 213 201 9355 -358 – 359 - 362.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ : 210 5690 485 – “15969”Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, ΚΕΠ θα λειτουργεί από τις 7.30 έως τις 15.00, από Δευτέρα έως Παρασκευή, και θα εξυπηρετεί τους πολίτες μόνο με ραντεβού, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμόςΕνημερώνουμε ότι δόθηκε παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2020, στη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων, για τη ρύθμιση των αδήλωτων τετραγωνικών, η οποία μπορεί να γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΚΕΔΕ. Επίσης έχει ανασταλεί η πληρωμή δόσεων και ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ως εκ τούτου ΔΕΝ χρειάζεται η αυτοπρόσωπη παρουσία των ενδιαφερόμενων στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου. [παρέχονται πληροφορίες στο τηλέφωνο της υπηρεσίας εσόδων].
Απαγορεύεται αυστηρά, καθ όλη τη διάρκεια των έκτακτων μέτρων, η απόρριψη ογκωδών (σαβούρας) πάσης φύσεως και μπάζων ή κλαδεμάτων, όπως και η απόθεση σκουπιδιών έξω από τους κάδους. Ογκώδη αντικείμενα θα παραλαμβάνει ο δήμος μόνο κατόπιν συνεννόησης με την υπηρεσία και έγγραφη άδεια του αρμόδιου αντιδημάρχου. Για κάθε παράβαση θα υπάρχουν αυστηρές κυρώσεις.Τα κλαδέματα θα σταματήσουν, όπως και άλλες τακτικές εργασίες και θα ρίξουμε όλο το βάρος στην απαραίτητη κοινωνική φροντίδα, στις απολυμάνσεις και στην καθαριότητα.
Πρέπει να γίνει από όλους σεβαστό ότι η έκτακτη αυτή κατάσταση έχει δημιουργήσει πρόσθετες ανάγκες αλλά και μεγάλη συρρίκνωση του προσωπικού όλων των υπηρεσιών, διότι έπρεπε να δοθούν και σε αυτούς άδειες ειδικών συνθηκών και αρκετοί υπάλληλοί μας δικαιούνται αυξημένης προστασίας. Προσέχουμε τους υπαλλήλους μας ως κόρη οφθαλμού, διότι χωρίς αυτούς η πόλη δεν θα μπορεί να λειτουργήσει. Παρά τη γενική οδηγία να μένουμε σπίτι, οι εργαζόμενοι του δήμου θα είναι έξω και στις θέσεις τους για να μας φροντίζουν. Γι αυτό κάνω έκκληση προς όλους να μένουν μέσα και να βγαίνουν μόνο για να ρίξουν τα σκουπίδια στην ώρα τους και μόνο μέσα στους κάδους.Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργήσουν ως εξής:Το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», για το οποίο μπορείτε να επικοινωνείτε μόνο τηλεφωνικά στο 210.5690075 ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


To «Συσσίτιο», το οποίο θα προσφέρεται μόνο κατ΄ οίκον, με αυστηρά πρόσθετα μέτρα προστασίας και θα διανέμεται με τον πιο ασφαλή τρόπο. Μπορείτε να επικοινωνείτε μόνο τηλεφωνικά στο 210.5691161 ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Το Κοινωνικό Φαρμακείο θα εξυπηρετεί μόνο εφόσον προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία στο 210 5696511 ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Στους χώρους που λειτουργούν οι παραπάνω υπηρεσίες θα εισέρχονται μόνο εξουσιοδοτημένα άτομα, κατόπιν συνεννόησης και με απόλυτη τήρηση των κανόνων υγιεινής και προφύλαξης, που θα τους υποδεικνύεται.


Το Τμήμα Εποπτείας, Ελέγχου και Διαχείρισης Προγραμμάτων Πρόνοιας (ΚΕΑ/Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, Δωρεάν Ιατροφαρμακευτική, κ.α) θα ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους μόνο τηλεφωνικά στο 2132019 379-2132019 380 ή στο e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Για όσους δικαιούχους έληξε ή λήγει το ΚΕΑ μέσα στον Μάρτιο επισημαίνεται ότι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, διότι ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ. Για τις περιπτώσεις που θα υπάρξει ανάγκη αυτοπρόσωπης παρουσίας, κατά την κρίση της υπηρεσίας, αυτή θα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού.Για ερωτήματα προς το Κέντρο Κοινότητας (Δημαρχείο), που αφορούν σε θέματα επιδότησης ενοικίου, ΚΕΠΑ, κ.α, παρακαλούμε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το 2132019302-3 ή στο e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Για τις περιπτώσεις που θα υπάρξει ανάγκη αυτοπρόσωπης παρουσίας, κατά την κρίση της υπηρεσίας, αυτή θα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού.


Για οποιοδήποτε άλλο θέμα Κοινωνικής Πολιτικής μπορείτε να απευθύνεστε στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής: τηλέφωνο 2132019306 και e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Παρακαλούμε πολύ όλες και όλους, κατά την προσέλευση ή επαφή τους με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους να ακολουθούν πιστά τους κανόνες υγιεινής και προστασίας, που τους υποδεικνύονται, διότι αυτό αποτελεί όρο για την εξυπηρέτησή τους.

Παρακαλούμε πολύ τους ηλικιωμένους και τα ευπαθή άτομα να παραμείνουν στο σπίτι, αποφεύγοντας τις εντός και εκτός του σπιτιού συναναστροφές με αυστηρή τήρηση πάντοτε των κανόνων ατομικής και δημόσιας υγιεινής .


Με βεβαιότητα ότι όλοι μαζί, με κατανόηση και ευθύνη, μπορούμε να τα καταφέρουμε

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΠ. ΜΙΧΟΣ

Ακολουθήστε μας