Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Γιώργος Καπλάνης προς Λάμπρο Μίχο: Απαγορεύεται οι εργαζόμενοι του Δήμου να συλλέγουν τα νοσοκομειακά τοξικά και μολυσμένα απόβλητα

Κατηγορία: ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαρτίου 2020

 

 


Ο πρώην δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Γιώργος Καπλάνης δημοσίευσε κείμενο που απευθύνεται στον Δήμαρχο κ. Λάμπρο Μίχο σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων της πόλης από τους εργαζόμενους, τα προβλεπόμενα, γι’ αυτές τις περιπτώσεις, μέσα ατομικής προστασίας από τα νοσοκομειακά τοξικά και μολυσμένα απόβλητα:

"Προσοχή, κορώνα-virus!

Και βέβαια κ. Μίχο δεν είναι μόνο οι απολυμάνσεις και η αποκομιδή των απορριμμάτων της πόλης, είναι κι αυτή του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα», το οποίο λειτουργεί για τη νοσηλεία των πασχόντων από τον COVID-19.

Όπως διαπιστώθηκε, έχετε εναποθέσει την περισυλλογή των συγκεκριμένων απορριμμάτων στα χέρια των «άοπλων» εργαζομένων καθαριότητας του δήμου μας, οι οποίοι καθημερινά δίνουν τον δικό τους αγώνα για να κρατήσουν την πόλη μας όσο πιο μακριά γίνεται από τον ιό.


Πού είναι, λοιπόν, η ανθρωπιά, η ευαισθησία, η εμπειρία, η ικανότητα και η συμμαχία σας με τους εργαζομένους κι όλους τους πολίτες;

Θα θέλαμε πάνω σε αυτό να μας πληροφορήσετε: Πότε δόθηκαν στους εργαζόμενους τα προβλεπόμενα, γι’ αυτές τις περιπτώσεις, μέσα ατομικής προστασίας. Συγκεκριμένη ημερομηνία.


Η αδιαφορία σας οδηγεί σ’ αυτή την ανεύθυνη πράξη που μας καθιστά όλους ευάλωτους στην παρούσα πανδημία, πόσο μάλλον τους ίδιους τους εργαζομένους που έρχονται σε επαφή με τα μολυσμένα αντικείμενα του νοσοκομείου.

Μάλιστα, δεν αρκείστε σε αυτό αλλά τα μεταφέρετε προσωρινά στο χώρο της Βιοχρώμ έως ότου να καταλήξουν στο ΧΥΤΑ Φυλής ή σε κάποιο ΚΔΑΥ. Επομένως, ζητάμε συγκεκριμένη απάντηση για το ποιος και πότε έδωσε εντολή για αυτή την ενέργεια.


Να σας υπενθυμίσουμε, λόγω της 10χρονης απουσίας σας από τα τοπικά τεκταινόμενα, πως απαγορεύεται οι εργαζόμενοι του Δήμου να συλλέγουν τα νοσοκομειακά τοξικά και μολυσμένα απόβλητα κι ότι υπάρχει αυστηρά από το νόμο προβλεπόμενη διαδικασία. Απαιτούμε να τη σεβαστείτε!Αγία Βαρβάρα, 31/3/2020

Γιώργος Καπλάνης

Επικεφαλής παράταξης «Η δική μας πόλη»

Ακολουθήστε μας