Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος στη τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής

Κατηγορία: ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ Δημοσιεύτηκε στις 07 Απριλίου 2020


Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τακτική κατά εβδομάδα τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε ο περιφερειάρχης Αττικής με τους δημάρχους Αττικής, στην οποία έλαβε μέρος και ο υπουργός εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος ανακοίνωσε ρυθμίσεις διευκόλυνσης των Ο.Τ.Α. και την υπογραφή πίστωσης 5.000.000 για τη διάθεση μαγειρεμένου φαγητού σε φτωχές οικογένειες.

Έγινε αποτίμηση των μέχρι σήμερα ενεργειών και τέθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τους δήμους εν όψει της έντασης των δραστηριοτήτων τους προς ανακούφιση των δημοτών τους από την κατάσταση αποκλεισμού που έχει επιβληθεί. Τη διάσκεψη απασχόλησαν θέματα όπως: η χρηματοδότηση των δήμων, η εξέλιξη των τεχνικών έργων, η αναστολή δόσεων ρυθμισμένων και μη οφειλών, η διαδικασία αφαίρεσης δημοτικών τελών στις επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί υποχρεωτικά η λειτουργία τους, η επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας στους δήμους που τις έχουν καταργήσει, η λειτουργία των λαϊκών αγορών, η προμήθεια επαρκούς ποσότητας μέσων ατομικής προστασίας, η θέσπιση χρηματικής επιβράβευσης των υπαλλήλων και εργατών της πρώτης γραμμής, η παροχή συσσιτίου, το αναπτυξιακό πρόγραμμα της αυτοδιοίκησης, τα οικονομικά θέματα της επόμενης μέρας κ.ά.


Ο δήμαρχός  Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος  έθεσε το θέμα της συντονισμένης δράσης των δήμων, του τρόπου πληρωμής των ωρομίσθιων υπαλλήλων των προγραμμάτων της δημοτικής επιχείρησης, της διευκόλυνσης αιμοδοτών και εθελοντών, της αναστολής πληρωμής των δόσεων στον ενιαίο σύνδεσμο που διαχειρίζεται τα απορρίμματα, της αναστολής των τοκοχρεωλυτικών δόσεων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και επικεντρώθηκε σε δύο θέματα που απασχολούν κυρίως την περιοχή μας.

 Ζήτησε να δημιουργηθεί στο νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα μονάδα όπου θα πραγματοποιούνται τεστ για τον κορονοϊό δεδομένου ότι υπάρχει πλήρως εξοπλισμένο μικροβιολογικό εργαστήριο και απομένει η προσθήκη των αντιδραστηρίων. Ζήτησε επίσης από τον περιφερειάρχη η πίστωση που έχει γραφτεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για τεχνικά έργα στο νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα, να διατεθεί άμεσα για την επισκευή ζωτικών κτηρίων, ώστε, μετά τη λήξη της παρούσας περιπέτειας το νοσοκομείο να μπορεί να επαναλειτουργήσει ως νοσοκομείο. Οι προτάσεις αυτές βρήκαν απήχηση στον περιφερειάρχη κ. Πατούλη, ο οποίος τις υιοθέτησε και δεσμεύθηκε για την προώθησή τους.

Ακολουθήστε μας