Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Η δική μας πόλη: Παράνομη η λειτουργία και η οργάνωση του δημοτικού Ωδείου και της Δραματικής Σχολής του δήμου Αγίας Βαρβάρας

Κατηγορία: ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ Δημοσιεύτηκε στις 13 Οκτωβρίου 2020

 

Κείμενο της παράταξης "Η δική μας πόλη" που χαρακτηρίζει παράνομη την λειτουργία και οργάνωση του δημοτικού Ωδείου και της Δραματικής Σχολής του δήμου Αγίας Βαρβάρας.

 

"Ωδή στην παρανομία…!

Σε δράμα εξελίσσεται η προαγωγή του πολιτισμού στην πόλη μας αυτή τη χρονιά. Παρόμοια με το δημοτικό Ωδείο είναι και τα γεγονότα που εκτυλίσσονται γύρω από το θέμα της οργάνωσης και λειτουργίας της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης. Και στις δύο περιπτώσεις η δημοτική αρχή οδήγησε στην παραίτηση των δύο διευθυντών με τη στάση της έχοντας εξασφαλίσει, βεβαίως, την αντικατάσταση των θέσεων από ανθρώπους της και συνεπώς τη μη ανανέωση της συνεργασίας της με τους πρώην.

Παρά τις άμεσες νομικές προσπάθειες άλλων υποψηφίων να αποτρέψουν την άδικη και παράνομη κατάληψη των θέσεων, οι «επώνυμοι άρχοντες» του δήμου μας επιμένουν στην επιλογή τους ακόμα κι αν αυτή στηρίζεται στην παρανομία. Οξύμωρο! Στρέφονται ενάντια στον ίδιο τους τον εαυτό και στα πιστεύω τους, καθώς παρουσιάζονται οπαδοί του νόμου και του δικαίου, ενώ ταυτοχρόνως λειτουργούν και στελεχώνουν εκτός νόμου Ωδείο και Δραματική Σχολή.

Ούτε η αλλαγή διεύθυνσης των δύο αλλά ούτε κι η προσωρινή στέγαση της Δραματικής σχολής στο κινηματοθέατρο, χώρος που δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις, είναι πιστοποιημένες από τον νόμο με αποτέλεσμα η τελευταία να έχει ξεσπιτωμένους τους σπουδαστές και τους καθηγητές. Τους «φυλακίζει» σε μια σχολή με διευθυντή «φάντασμα», αφού, όπως φαίνεται από την ιστοσελίδα της Σχολής, δεν διευθύνεται από κανέναν. Άξιο απορίας το πώς καταφέρνουν να φέρουν εις πέρας όλες τις διαδικασίες εν απουσία διευθυντή (πχ. εξετάσεις). 

Οι διοικούντες στο δήμο μάς έχουν αφήσει στο σκοτάδι στα θέματα που αφορούν στη λειτουργία και στην οργάνωση των σχολών, λειτουργούν ως κράτος εν κράτει και γι’ αυτό την πλήρη ευθύνη για τις νομικές συνέπειες που πιθανόν ακολουθήσουν θα φέρουν αποκλειστικά οι ίδιοι. 

Τους υπενθυμίζουμε, λοιπόν, πως μια παράνομη σχολή με «όμηρους» σπουδαστές και καθηγητές δεν μπορεί να παραγάγει νόμιμα αποτελέσματα. Αναμένουμε την πιστοποίηση της έδρας της δραματικής σχολής και την νομική κατοχύρωση των δύο νέων διευθυντών,  ελπίζοντας πως ο δήμος μας θα συνεχίσει την σταθερή πορεία του στον πολιτισμό.

   Αγία Βαρβάρα, 12/10/2020"

 

 

Ακολουθήστε μας