Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Αποκαλυπτήρια της προτομής του Αντώνη Σαμαράκη στην Αγία Βαρβάρα

Κατηγορία: ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ Δημοσιεύτηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018Αποκαλυπτήρια της προτομής του Αντώνη Σαμαράκη θα τελεστούν στην Αγία Βαρβάρα την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου στα πλαίσια των γιορτών της πόλης. 


 Π ρ ό γ ρ α μ μ α

18.30: Προσέλευση
19.00: Αποκαλυπτήρια προτομής “Αντώνη Σαμαράκη”
19.15:

  • Ομιλία δημάρχου Αγίας Βαρβάρας κ.Γεωργίου Π. Καπλάνη
  • Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων
  • κ.Νικολάου Βούτση
  • Χαιρετισμός κ. Ελένης Σαμαράκη
  • Σύνολο εγχόρδων από το &ημοτικό 2δείο Αγίας Βαρβάρας
  • Απαγγελία ποιημάτων από μαθητές του 4ου και 6ου δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας
  • Ανάγνωση αποσπασμάτων έργων από μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας “Αντώνης Σαμαράκης”
  • “Aναμνήσεις” από τη συνάντηση με τον Αντώνη ΣαμαράκηΟ Αντώνης Σαμαράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1919. Μετά το απολυτήριο από το Β' Γυμνάσιο σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής συμμετείχε στην εθνική αντίσταση. Το 1944 συνελήφθη από τους Ναζί και καταδικάστηκε σε θάνατο, αλλά κατάφερε να αποδράσει. Το 1963 νυμφεύτηκε την Ελένη Κουρεμπανά.

Εργάσθηκε ως εμπειρογνώμων της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας των Ηνωμένων Εθνών σε πολλές χώρες για κοινωνικά θέματα και το 1989 ανακηρύχθηκε Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της UNICEF για τα παιδιά του κόσμου.

Η πρώτη του ουσιαστική εμφάνιση στον λογοτεχνικό χώρο γίνεται το 1954 με την έκδοση της συλλογής διηγημάτων Ζητείται ελπίς. Πρόκειται για έναν από τους περισσότερο μεταφρασμένους Έλληνες πεζογράφους, καθώς τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες.

Το έργο του Σαμαράκη έχει έντονο το στοιχείο της κοινωνικής καταγγελίας και αντικατοπτρίζει τις προσωπικές του ανησυχίες για το παρόν και το μέλλον της σύγχρονης κοινωνίας. Χρησιμοποίησε απλή γλώσσα και μη επιτηδευμένο ύφος και προσέγγισε τα θέματά του από μια έντονα ανθρωποκεντρική γωνία. Χαρακτηριζόταν από την αγάπη του για τους νέους. Δική του ιδέα ήταν η δημιουργία της Βουλής των Εφήβων, που οδήγησε στη διοργάνωση άτυπων συνεδριάσεων της Βουλής, όπου δίνεται ο λόγος σε νέους από όλη τη χώρα.

Ο Αντώνης Σαμαράκης έφυγε από τη ζωή στις 8 Αυγούστου του 2003. Σύμφωνα με επιθυμία του, το σώμα του δωρήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για έρευνες των φοιτητώv της Ιατρικής.

Ακολουθήστε μας