Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ομογενείς μαθητές του Ελληνικού Σχολείου A.Fantis, επισκέφτηκαν την Αγία Βαρβάρα

Κατηγορία: ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ Δημοσιεύτηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2019 Οι ομογενείς μαθητές του A.Fantis, του Ελληνικού Σχολείου που βρίσκεται στην καρδιά του Brooklyn της Νέας Υόρκης πάνω από 55 χρόνια,  επισκέφτηκαν την Αγία Βαρβάρα τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019.       
  Προσκεκλημένοι της Διευθύντριας του 1ου Γυμνασίου κας Σπυριδούλας Μουργοπούλου γνωρίστηκαν με τους μαθητές του και αντάλλαξαν απόψεις . 
    Η βόλτα τους στην πόλη τους οδήγησε στο Δημαρχείο όπου με τους συνοδούς καθηγητές συνομίλησαν με το Δήμαρχο, έμαθαν για την ιστορία μας και χάρηκαν την ελληνική φιλοξενία φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις.Το Ημερήσιο ελληνικό σχολείο «Αργύριος Φάντης» της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν αποτελεί πρότυπο στο χώρο της εκπαίδευσης. Από το 1963 μέχρι σήμερα διδάσκει την ελληνική γλώσσα, την Ορθόδοξη θρησκεία, τα ήθη, τα έθιμα, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της Ελλάδας στα παιδιά της Ομογένειας, και όχι μόνο.

Το σχολείο ιδρύθηκε από μία μικρή ομάδα Ελλήνων μεταναστών που ζούσαν με το όνειρο να δουν τα παιδιά τους σε ελληνικό σχολείο και από την πρώτη ημέρα ίδρυσής του αποτελεί το καμάρι και την υπερηφάνεια της κοινότητας.

Ο ιερατικός προϊστάμενος, πάτερ Ιωάννης Λάρδας, εξέφρασε στον «Εθνικό Κήρυκα» την ευγνωμοσύνη και την υπερηφάνεια του για το έργο που επιτελεί το σχολείο: «Εμείς εδώ στην Ομογένεια διανύουμε μία δύσκολη εποχή. Βρισκόμαστε σε μία μεταβατική περίοδο από τη μία γενιά στην άλλη με την ελληνική γλώσσα να βρίσκεται υπό κίνδυνο. Το σχολείο μας επιτελεί έργο ιερό, καθώς όχι μόνο διδάσκει την ελληνική γλώσσα αλλά βοηθάει να διατηρηθούν οι παραδόσεις μας, τα ήθη και τα έθιμά μας.
Στο σχολείο μας υπάρχουν πολλά παιδιά που δεν είναι Ελληνόπουλα, όμως χάρη στο σχολείο μας τα παιδιά αυτά όπως και οι οικογένειές τους έχουν γίνει φιλέλληνες.
Συγχαρητήρια στη διευθύντριά μας, την κυρία Μαρία Ζολώτα, στους δασκάλους μας για το άριστο έργο που επιτελούν και στη διοίκηση για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια προς το σχολείο μας. Είμαι πολύ υπερήφανος που οι μαθητές μας μετά την αποφοίτησή τους από το σχολείο μας εισάγονται στα καλύτερα Γυμνάσια της πόλης και αργότερα γίνονται επιτυχημένοι άνθρωποι στη ζωή τους».

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας