Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ενημερωτική συνάντηση για το 1ο Γυμνάσιο Αιγάλεω - Τι δήλωσε ο δήμαρχος Αιγάλεω κ. Γιάννης Γκίκας

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2019


Ενημερωτική συνάντηση, για την πορεία των ενεργειών σε σχέση με το 1ο Γυμνάσιο Αιγάλεω και τη μεταστέγαση του, διεξήχθη την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου. 
Παρουσία του Δημάρχου κ. Γιάννη Γκίκα, του διευθυντή Β/θμιας εκπαίδευσης κ. Αλεξόπουλου, αντιδημάρχων, Συλλόγου γονέων,  Ένωσης γονέων, ΕΛΜΕ και ενδιαφερόμενων φορέων, έγινε μια διεξοδική συζήτηση σε κλίμα συναίνεσης. Έγιναν ερωτήσεις, διευκρινήσεις και λεπτομερείς ενημερώσεις για τις μέχρι τώρα εξελίξεις και τις περαιτέρω ενέργειες.

Η προοπτική είναι να λειτουργήσει το 1 Γυμνάσιο Αιγάλεω στο κτίριο του ΟΑΕΔ Δευτέρα έως Πέμπτη σε πρωινή βάρδια και την Παρασκευή απόγευμα.
Προσπάθειες ενδεχόμενα να γίνουν ώστε στην πρωινή βάρδια να υπάρχου 7ωρα Δευτέρα με Πέμπτη πρωί και τις Παρασκευές που είναι απογευματινά μαθήματα να γίνονται 4ωρα για να συμπληρώνονται οι 32 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα που απαιτούνται. 

Μετά το πέρας της συζήτησης ο δήμαρχος Αιγάλεω κ. Γιάννης Γκίκας δήλωσε:

"Για να αποφευχθεί η διαδικασία της παραπληροφόρησης, και "του σπασμένου τηλεφώνου"  ο δήμος με επικεφαλής εμένα και με τον διευθυντή Β/θμιας εκπαίδευσης κ. Αλεξόπουλο, συγκαλέσαμε τον Σύλλογο γονέων,  Ένωση γονέων, ΕΛΜΕ και κάθε ενδιαφερόμενο φορέα και τους εξηγήσαμε τις εξελίξεις και την διαδικασία για την μεταστέγαση του 1ου Γυμνασίου  στο κτίριο του ΟΑΕΔ.

Προσωπικά δεσμεύτηκα ότι αφού βγει η απόφαση καταλληλότητας, η οποία καθαρογράφεται τη στιγμή που μιλάμε, και αφού εγκριθεί και μας αποσταλεί το έγγραφο παραχώρησης του κτιρίου του ΟΑΕΔ για τις μέρες που το χρειαζόμαστε, θα δώσω συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στο κτίριο ο ΟΑΕΔ, για να μπορέσει το 1ο Γυμνάσιο να έχει μάθημα στην πρωινή βάρδια.  


Με τον κ. Αλεξόπουλο είχαμε συμφωνήσει και ενημερώσαμε τους φορείς ότι είμαστε σε μια κοινή γραμμή για να λύσουμε το θέμα προς όφελος μαθητών γονέων και καθηγητών. Αυτός είναι ο στόχος μας εξ αρχής.

Στο τέλος της επόμενης βδομάδας θα μπορούν οι φορείς  να έχουν από το δήμο και εμένα προσωπικά το ακριβές χρονοδιάγραμμα των εργασιών"

Ακολουθήστε μας