Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Σημαντικές ομιλίες για τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας στο Αιγάλεω

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2019To Κέντρο Υγείας Αιγάλεω σε συνεργασία με τον Δήμο Αιγάλεω και υπό την αιγίδα της 2ης ΥΠΕ διοργάνωσαν την 3η Ημερίδα Ευαισθητοποίησης για την HPV λοίμωξη και τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας στο Πνευματικό Κέντρο “Γιάννης Ρίτσος”, με τη συμμετοχή πλήθους επιστημόνων του ιατρικού χώρου. 

Ένας από τους βασικούς στόχους της ημερίδας υπό την επιμέλεια του Επιστημονικού Υπεύθυνου του Κέντρου Υγείας, κ. Κουλούρη Ιωαννη, Ορθοπαιδικού και Διδάκτορα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. αποτελούσε η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού για το σημαντικό αυτό ζήτημα, που το Κ.Υ. Αιγάλεω οργάνωσε και επιμελήθηκε υπό την επίβλεψη. 

 
Πιστός στην αρχή ότι η πρόληψη σώζει ζωές, ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας χαιρέτισε την εκδήλωση τονίζοντας πως θα συνεχίσει να λέει πως η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία, ενώ αναφέρθηκε επιγραμματικά στην επιδίωξη όλων να εξελιχτεί το Αιγάλεω σε μια Υγιή Πόλη, Μετά το πέρας των εργασιών, η ημερίδα ολοκληρώθηκε υπό τις μελωδίες της χορωδίας του Δήμου Αθηναίων.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας εμφανίζει συμπτώματα, λένε οι ειδικοί, αλλά οι περισσότερες ασθενείς δεν τα αντιλαμβάνονται έγκαιρα, με αποτέλεσμα να δέχονται διάγνωση ενώ ο καρκίνος είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να μάθουμε ποια είναι εκείνα τα σημάδια που πρέπει να προσέχουμε, και πότε να μιλήσουμε με τον γιατρό μας.
Αφύσικη κολπική αιμορραγία Αυτό είναι το πρώτο ορατό σημάδι. Αν παρατηρήσετε περισσότερη αιμορραγία κατά την περίοδο, αιμορραγία ανάμεσα σε περιόδους, μετά την σεξουαλική επαφή ή μετά την εμμηνόπαυση, μιλήστε με τον γιατρό σας. Η αιμορραγία συμβαίνει επειδή όσο ο καρκίνος αναπτύσσεται, οι άκρες του τραχήλου ξηραίνονται, και μπορεί να ματώσουν ακόμα και με την παραμικρή κίνηση.

Αιμορραγία στα ούρα ή στην τουαλέτα Αν ο τράχηλος πρηστεί, οι ιστοί της κύστης και του πρωκτού μπορεί να σκιστούν.
Ανεξήγητη απώλεια βάρους Το σώμα μας, όταν προσπαθεί να αμυνθεί απέναντι σε κάποια απειλή, παράγει κυτοκίνες - πρωτεΐνες που αποδομούν λίπος και πρωτεΐνη. Με τον καρκίνο, η παραγωγή κυτοκινών είναι μεγάλη και δρουν πιο γρήγορα.
Περίεργες κολπικές εκκρίσεις Αν παρατηρήσετε κολπικές εκκρίσεις που μυρίζουν άσχημα και έχουν χρώμα θαμπό, καστανό, ή περιέχουν αίμα, μιλήστε αμέσως με τον γιατρό σας.
Συνεχής κούραση Η κολπική αιμορραγία μπορεί να προκαλέσει και συνεχή κούραση, καθώς στερεί από το σώμα οξυγόνο και ερυθρά αιμοσφαίρια.
Πόνος ή πρήξιμο στα πόδια Αν ο καρκίνος βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο, μπορεί να πιέσει τα νεύρα του πυελικού τοιχώματος, προκαλώντας με την σειρά του πόνο ή πρήξιμο στα πόδια. Ακόμα μία περιοχή που μπορεί να αισθανθείτε πόνο είναι η μέση.
Πόνος κατά την διάρκεια του σεξ Αν πονάτε κατά την διάρκεια του σεξ, ο πόνος μπορεί να οφείλεται στην αύξηση του μεγέθους του όγκου και την πίεση που ασκεί στα αναπαραγωγικά σας όργανα.
Προβλήματα κατά την ούρηση Υπάρχει πιθανότητα ο όγκος να μπλοκάρει την κίνηση των μυών που είναι υπεύθυνοι για την ούρηση, δημιουργώντας προβλήματα.

Ακολουθήστε μας


Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας