Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στο Αιγάλεω: Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων στο Αιγάλεω

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιουνίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Τα σχολεία άνοιξαν επιβεβαιώνοντας τα ερωτηματικά και τη ανησυχία για τους όρους λειτουργίας και τηνεπικίνδυνη επίκληση της ατομικής ευθύνης των γονέων.

Επιβεβαιώθηκε πως παρά τις καθησυχαστικές κουβέντες της κυβέρνησης ΝΔ και της διοίκησης του δήμουΑιγάλεω, υπάρχει πλήρη ανετοιμότητα σε σχέση με τους όρους ασφάλειας που πρέπει να πληρούνται γιατους εκπαιδευτικούς και τους μικρούς μαθητές.

Κορωνίδα της εγκατάλειψης, της ελλιπούς συντήρησης είναι η πτώση παραθύρου από τον 2οόροφο του 5ου Δημοτικού σχολείου Αιγάλεω σε κεφάλι μητέρας που πήγαινε τα παιδιά της στοσχολείο.Προφανώς δεν φταίει ούτε η "κακή της τύχη", ούτε η βαρύτητα...

Δεν είναι τυχαίο πως από τον Ιούλη του 2019 μέχρι σήμερα ένα σχεδόν χρόνο μετά το σεισμό κανένασχολικό κτίριο του δήμου Αιγάλεω δεν έχει επισκευαστεί. Η διοίκηση του δήμου αρκέστηκε ναεπαναλάβει τις χιλιοειπωμένες υποσχέσεις για "άμεση" υλοποίηση των εργασιών επισκευής στα κτίριαορισμένων σχολείων τοποθετώντας την έναρξή τους σε περίπου ένα χρόνο από τώρα (!) και την προοπτικήολοκλήρωσής τους σε περισσότερο από δύο χρόνια!

Δεν είναι τυχαία η πολιτική της υποχρηματοδότησης των δήμων για την ανέγερση νέων σύγχρονων καιασφαλών σχολικών κτιρίων που σε αυτή ομονοούν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά.

Δεν είναι τυχαίες οι καταγγελίες γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών για τις τεράστιες ελλείψεις σεεκπαιδευτικό προσωπικό, καθαρίστριες, τώρα που οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται.

Οι Αιγαλιώτες γνωρίζουμε πολύ καλά πως ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ!

Τεράστιες ευθύνες έχουν διαχρονικά οι Διοικήσεις του Δήμου, πριν ΣΥΡΙΖΑ (Μπίρμπας) τώρα ΝΔ (Γκίκας),που στηρίζουν και υλοποιούν όλες τις πολιτικές των κομμάτων που κυβέρνησαν, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ.Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η κυβερνητική πολιτική και οι επιλογές της διοίκησης του δήμου απειλούν καιτην υγεία και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Κι όπως ακριβώς η κυβέρνηση αρνείται τις δικές της ευθύνες και επικαλείται την "ατομική ευθύνη",καθιστώντας απολύτως υπεύθυνους για την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που θαεμφανιστούν με το άνοιγμα των σχολείων, τους ίδιους τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές,έτσι και η δημοτική αρχή νίπτει τας χείρας της για τις δικές της ευθύνες και μάλιστα πολύ σχολαστικά!

Καλούμε γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης της πάληςστα χέρια τους!

Καμιά αναμονή σε κούφιες υποσχέσεις από Δημάρχους, κυβερνήσεις και υπουργούς!Οι σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας δεν μπορούν να περιμένουν!• Απαιτούμε ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ• Απαιτούμε να παρθούν ΤΩΡΑ όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας μαθητών καιεκπαιδευτικών.• Απαιτούμε ουσιαστικά μέτρα στήριξης για την πλήρη και ισότιμη μόρφωση για όλα τα παιδιά.

Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στο Αιγάλεω

Ακολουθήστε μας