Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ασφαλή σχολική στέγη για τα παιδιά ζήτησαν οι γονείς του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιουνίου 2020

 - Κινητοποίηση μετά το ατυχές συμβάν που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 1/06/20


Το πρωί της Τρίτης 2/6/20, οι γονείς του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω πραγματοποίησαν συγκέντρωση μετά το ατυχές συμβάν που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 1/06/20, κατά την πρώτη μέρα ανοίγματος των δημοτικών σχολείων
https://www.tvopen.gr/watch/29526/diamartyriagoneongiaakatallhlasxolikaktiria?fbclid=IwAR3qbd1KfL1qKXNhD1Mev6oAD1fvXzkBAXNvw8gwuv3V_VFVaDm1XrfFizQ
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και με τη συμμετοχή πολλών γονιών από σχολεία της περιοχής σε παράπλευρο αύλιο χώρο του σχολείου.Οι συμμετέχοντες απαίτησαν ασφαλή σχολική στέγη για τα παιδιά. (Δείτε Εδώ Video με δήλωση της Ε. Ξηρογιάννη).


Στην οι γονείς του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω παραβρέθηκαν η Δώρα Βασιλοπούλου και ο Γιώτης Σαντζαρίδης, δημοτικοί σύμβουλοι Αιγάλεω με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» (δείτε ΕΔΩ Video).

Ακόμα, παραβρέθηκε ο Βαγγέλης Φιλέρης, εκπρόσωπος Τύπου της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής (δείτε ΕΔΩ Video). 

Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι σωματείων και φορέων της ευρύτερης περιοχής, ενώ παρεμβάσεις έκαναν επίσης η Αγγελική Γκούσκου, εκ μέρους του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, η Τζίνα Διονυσοπούλου, εκ μέρους της «Δημοκρατικής Ενότητας» Γονέων Αιγάλεω, καθώς και γονείς από πολλά σχολεία της περιοχής που συμμετείχαν.

Παρών ήταν και ο δήμαρχος Αιγάλεω κ. Γιάννης Γκίκας,  ο οποίος τόνισε πως η διοίκηση έκανε ότι έπρεπε, για να είναι τα σχολεία έτοιμα. Από χρόνια ξέρουμε, τόνισε, για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία και το έχουμε καυτηριάσει όλοι μας. Για το ατύχημα γίνεται ανάκριση και θα φανεί τελικά κάτω από ποιες συνθήκες έγινε.Υπάρχει το 17ο σχολείο που είναι σεισμόπληκτο. Είμαστε σε συνεχείς διαβουλεύσεις και με το υποδομών, και με το υπουργείο παιδείας, διότι είναι οι διαδικασίες χρονοβόρες. Αυτά είναι υπεύθυνα, και το θεσμικό πλαίσιο είναι τέτοιο που δεν επιτρέπει στο δήμο να κάνει κάτι παραπάνω, από το να πιέζει.

Στη συγκέντρωση αποφασίστηκαν η συνέχιση των αγωνιστικών δράσεων, με νέα κινητοποίηση διαμαρτυρίας, στην οποία καλούν σε συμμετοχή όλους τους γονείς όλων των σχολείων του Αιγάλεω, την Πέμπτη 4 Ιούνη στις 7 μ.μ., στη συμβολή της Ιεράς Οδού και Λ. Θηβών, καθώς και η προοπτική κλιμάκωσης με κινητοποιήσεις στα συναρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε μας