Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ένωση Γονέων Αιγάλεω: Η ασφάλεια των παιδιών μας είναι Α Δ Ι Α Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ε Υ Τ Η

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουνίου 2020Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε σήμερα για  κάποιους από τους μικρούς μαθητές του Αιγάλεω η επάνοδος στις σχολικές αίθουσες. 

Εκτός του γεγονότος ότι δεν έχει ξεκινήσει εκ μέρους του Δήμου Αιγάλεω καμία ενέργεια και διαδικασία για την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων σχολείων μας , έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την κακή, ελλιπή ή μη συντήρηση των  σχολικών μας  κτηρίων.


Σοκαρισμένη η σχολική κοινότητα της περιοχής μας από το παρ' ολίγον τραγικό συμβάν σήμερα το πρωί στο 5ο Δημοτικό σχολείο Αιγάλεω, το μεγαλύτερο σχολείο σε αριθμό μαθητών της περιοχής μας, όταν παράθυρο αλουμινίου, παλαιού τύπου,  έπεσε από τον 2ο όροφο του κτιρίου και δυστυχώς , μιας και ήταν ώρα προσέλευσης των μαθητών, τραυμάτισε μια μητέρα με το παιδί της που το συνόδευε στο σχολείο του. 

Η μητέρα αιμόφυρτη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Τζάνειο Νοσοκομείο όπου υπεβλήθη σε σειρά εξετάσεων και πολυάριθμα ράμματα στο πρόσωπο και στα χέρια της. Ευτυχώς ο μαθητής δεν τραυματίστηκε , παρά μόνο με γρατσουνιές από τα τζάμια που αποκολλήθηκαν στην πτώση του παραθύρου. 


Εδώ και χρόνια έχουμε ως Ένωση Γονέων Αιγάλεω επισημάνει πολλάκις στις διοικήσεις του δήμου,  την αναγκαιότητα για σωστές και επί της ουσίας συντηρήσεις των σχολείων μας. Τόσο η παλαιότητα , όσο οι σεισμοί και οι φθορές επιβαρύνουν την κατάσταση τους εις βάρος της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών.  Η  συντήρηση των σχολικών μονάδων είναι αποκλειστικά ευθύνη  του Δήμου , της διοίκησης και των αρμόδιων αντιδημάρχων .  

Τονίζουμε δε ότι κατά την διάρκεια της αναστολής λειτουργίας των σχολείων μας,  επικοινωνήσαμε με τον αντιδήμαρχο Παιδείας και τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας  του δήμου και μέλος του δικού μας ΔΣ και τονίσαμε ότι πρέπει να γίνουν οι διαφορές εργασίες όπου υπήρχε ανάγκη για συντηρήσεις και αποκαταστάσεις βλαβών στα σχολεία μας.


Τα σχολεία μας είναι κτήρια "ζωντανά" , είναι οι χώροι που τα παιδιά μας περνούν ώρες από την ζωή τους και οφείλουμε να τους εξασφαλίσουμε τουλάχιστον την ασφάλεια που απαιτείται και η οποία πρέπει να είναι κύριο μέλημα όλων των αρμόδιων φορέων.

Απαιτούμε με ευθύνη της Διοίκησης του Δήμου Αιγάλεω να γίνουν τώρα έλεγχοι σε όλα τα σχολικά κτήρια και να αντιμετωπιστούν άμεσα όλες οι φθορές οι οποίες μπορεί να βλάψουν την σωματική ακεραιότητα των μαθητών. 

Η ασφάλεια των παιδιών μας είναι    Α Δ Ι Α Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ε Υ Τ Η  και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την υποτιμήσει . 
Τέλος περιμένουμε την άμεση απάντηση του Δήμου Αιγάλεω εγγράφως και με έργα !


Βιργινία Γεωργοπάνου, πρόεδρος Ένωσης Γονέων ΑιγάλεωΑκολουθήστε μας